Все по-известно е, че Северна Македония ще получи още няколко

...
Все по-известно е, че Северна Македония ще получи още няколко
Коментари Харесай

ЮНЕСКО даде срок на Северна Македония да изпълни препоръките за Охрид

Все по-известно е, че Северна Македония ще получи още няколко месеца, с цел да извърши рекомендациите на ЮНЕСКО за Охрид, дадени през 2017 година, оповестява телевизионният Канал 5, представен от Novini.bg.

``
реклама

ЮНЕСКО одобри забележките на множеството от страните, че прочут прогрес е реализиран, само че страната би трябвало да получи в допълнение време преди да се вземе решение дали Охридският район да получи статут на " международно завещание в заплаха ".

До 1 февруари 2020 година управляващите в Северна Македония би трябвало да внесат в ЮНЕСКО нов отчет за опазване на имуществото, с цел да бъде прегледан от Комитета за международно завещание на 44-та сесия през 2020 година и в случай че се откри заплаха за неговата универсална стойност, да се впише в листата на Световно завещание в заплаха.

От държавната делегация на конференцията в Баку, Азербайджан, акцентираха, че част от градежите към този момент са стопирани и интензивно се работи по всички останали забележки, които преди този момент уточни ЮНЕСКО, отбелязва малкия екран.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР