Все по-голям става проблемът с изоставените автомобили. Хиляди стари коли

...
Все по-голям става проблемът с изоставените автомобили. Хиляди стари коли
Коментари Харесай

Над 14 000 паркоместа в София са неизползваеми, защото...

Все по-голям става казусът с изоставените коли. Хиляди остарели коли са оставени от техните притежатели по софийските улици. Същевременно се задълбочав и казусът с дефицита на паркоместа.

Граждани сигнализират за два изоставени автомобила в тревните площи на ул. "Радул Милков ", против постройката на "Агенция митници ". Единият е със спаднали гуми и стои там от много време, другият явно е аварирал и е без обозначителни номера, написаха те в онлайн платформата HelpBook.

14 хиляди изоставени автомобила са открити в София от 2009 година до юни тази година. На тях са сложени стикери за непринудено пренасяне от терените на общинска или държавна благосъстоятелност.

"Условията, нужни за насилственото премахване на такива транспортни средства, са те да нямат регистрационни номера, да не са минавали на годишен механически обзор повече от две години или да имат прекъсната регистрация ", означи началникът на бранш "Контрол по паркирането " към Столичния инспекторат инж. Полина Асенова, представена от Bulgaria ON AIR.

Когато се откри, че един автомобил е старомоден, се залепя стикер, посредством който се дава период на притежателя му да го отстрани непринудено. Ако това обаче не се случи се образуват комисии, които наложително подвигат возилото.

След това още веднъж има период, в който притежателят може да потърси остарялата си кола, само че практиката демонстрира, че хиляди коли остават непотърсени.

Именно дългите периоди за определяне и издаване на наставления връзват ръцете на общините да изчистят по-бързо колите от улиците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР