Все още социологическите агенции не изнасят по-важните данни за разпределенията

...
Все още социологическите агенции не изнасят по-важните данни за разпределенията
Коментари Харесай

Местни избори 2023: Балотаж във Варна между Иван Портних и Благомир Коцев

Все още социологическите организации не изнасят по-важните данни за разпределенията на местата в общинските препоръки
В кои други градове ще има балотаж?

Първите планирани резултати от постоянните локални избори в България вече са ясни.

След извънредно оспорвана борба за столицата на балотаж отиват Васил Терзиев, който събира 38,7% от гласовете и Ваня Григорова от Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ – 19,3%, а Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС - 17,3% остава трети, сочат данните на „ Тренд ”. 

По данни на " Галъп " за Васил Терзиев са дали своят вот 38,8% от имащите право на избор поданици на общината. А за Ваня Григорова -19,1% от гласовете, Хекимян получава 17,0%.

Ето каква е обстановката и в останалите огромни градове на страната:

Според предварителните резултати на " Тренд " в Пловдив битката другата неделя продължават кандидатът на ГЕРБ-СДС Костадин Димитров, който събира 33,7% от гласовете, и Ивайло Старибратов от ПП-ДБ с 22,2%.

По данни на " Галъп " Димитров е с 32,1% от гласовете, Старибратов - с 22,4%. Трети остава Славчо Атанасов с 15.6%.

По данни на " Тренд " във Варна на балотаж отиват Иван Портних от ГЕРБ, който е подсилен от 28,5% от гласувалите, и Благомир Коцев от ПП-ДБ, който получава 26,6%.

Според " Галъп "  Иван Портних от ГЕРБ е подсилен от 27,1% от гласувалите, а Благомир Коцев от ПП-ДБ – от 26,7%.

В Русе разпределението на вота е следното: Пенчо Милков от " Българска социалистическа партия за България " – 33,7%, Иван Иванов от ГЕРБ – 17,3%, Рена Стефанова от ПП-ДБ - 14,7%.

За кметския пост в Плевен на втори тур най-вероятно ще се борят Валентин Христов от ГЕРБ (20,4%) и независимият Георг Спартански (20,0%). Трети е Чавдар Попов, също самостоятелен претендент, който завоюва доверието на 18,3% от имащите право на избор.

В Перник вотът още на първи тур изрично печели Станислав Владимиров от " Движение за разцвет на Перник ", за който са дали своят вот 71,5% от гласоподавателите, сочат данните от exit poll-а на " Тренд ". 

В Благоевград независимият претендент Илко Стоянов събра 27,1% поддръжка, а издигнатият от ПП-ДБ Методи Байкушев – 24,6%, сочат данните на " Галъп ". 

Данните са от exit poll на социологическите организации " Галъп " и " Тренд ", поръчан от NOVA.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР