Все още няма споразумение между Македония и Гърция за името

...
Все още няма споразумение между Македония и Гърция за името
Коментари Харесай

Три варианта за име на Македония. Вижте ги

Все още няма съглашение сред Македония и Гърция за името на някогашната югославска република. Атина блокира опитите на Скопие да стане член на НАТО и Европейския съюз поради опасения, че страната ще има териториални искания към едноименната област в Северна Гърция.

Македонското издание МКД заяви, че на масата за договаряния са останали три разновидността за ново име на страната – Република Северна Македония, Република Горна Македония и Република Нова Македония.

Македонското държавно управление би трябвало да реализира единодушие по текста на съглашението с гърците до 9 юни, написа още електронното издание. Външният министър на Гърция Никос Коциас е оптимист, че компликациите сред двете страни по този спор ще бъдат преодолени.

Според него съглашението е добър компромис, от който печелят и двете страни. Гръцкият министър не пожела да разяснява информацията, че е контрактувано името Северна Македония и съобщи, че окончателният вид ще бъде разгласен от министър председателите на двете прилежащи балкански страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР