Все още няма резултат от пробите на първия предполагаем случай

...
Все още няма резултат от пробите на първия предполагаем случай
Коментари Харесай

Новият хепатит: Чакат се пробите за първия предполагаем случай у нас


Все още няма резултат от пробите на първия хипотетичен случай у нас на дете, инфектирано с новия тип изострен хепатит. То е от Бургас, изписано е от болничното заведение без затруднения.

Момченцето на 4 години и 8 месеца е било лекувано от персоналния доктор, само че без резултат, след което е признато в Инфекциозното поделение на бургаската болница.

" Детето е постъпило с недоволство от обща изнемощялост и повишени лабораторни индикатори на чернодробните ензими, което е наложило хоспитализацията му. Изписано е с усъвършенстване, с терапия за дома и следене на положението. На този стадий при него не са следени затруднения ", изясни доктор Светослав Тодоров - зам.-директор, УМБАЛ-Бургас.

Д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас, изясни, че при детето няма данни за пътешестване, за болни към него лица в фамилията и в колектива, които да ни навеждат на мисълта, че има някаква епидемиологична връзка.

Повече от месец детето не е посещавало детска градина, все пак ще бъдат взети ограничения от здравните управляващи.

" Тук не знаем кой е причинителят. За това една съществена стерилизация на пространствата ще се направи и оттова нататък ще се следят контактните за симптоматика от изнемощялост, стомашно-чревен дискомфорт и вероятно обзор от доктор по-късно ", сподели още доктор Мирослава Киселкова.

Препоръките са за по-често миене на ръцете и стерилизация. Към момента няма различен подозрителен случай на новия тип хепатит в Бургас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР