Все още няма официална информация от Италия, че властите са

...
Все още няма официална информация от Италия, че властите са
Коментари Харесай

Шефът на МВР: Нямаме официална информация от Италия за пластмасовите отпадъци

Все още няма публична информация от Италия , че управляващите са спрели товара с пластмасови боклуци за България. Това обявиха на ексклузивен брифинг в Министерство на вътрешните работи министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на околната среда и водите Нено Димов.
" Не е получавано искане за ратификация за импорт на какъвто и да е боклук . По данните, които съумяха да видят и медиите, може да се смята, че този боклук е разбъркан. Към този миг нямаме информация от италианските управляващи. Това, което мога да кажа, е, че следва среща с Министерство на вътрешните работи, с цел да имаме надзор над вноса на боклуци ", разяснява министър Димов.

Министър Маринов уточни, че в Италия към момента се води следствие. " Има експлицитна възбрана на прокурора, водещ следствието в Италия, за подаване на повече информация ”, съобщи министърът на вътрешните работи. Той сподели още, че не е ясно кой е крайният адресат на отпадъците, както и какво е тяхното количество.

" Това е информацията, получена по формалния канал за интернационално полицейско съдействие, оставаме в непрекъснат контакт с сътрудниците за оказване на подпомагане при нужда, следствието продължава ”, посочи Маринов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР