Все още няма масово потвърдени случаи на грип, нито има

...
Все още няма масово потвърдени случаи на грип, нито има
Коментари Харесай

Инфекционистът д-р Трифон Вълков с ценна информация за новите COVID щамове

Все още няма всеобщо доказани случаи на грип, нито има оповестена грипна вълна. Ако има нарастване на респираторни вируси, то това се дължи на новите Коронавирус разновидности и нормалните вируси, които имаме в студените месеци. Това съобщи инфекционистът доктор Трифон Вълков в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32819
Инфекционистът разяснява разпространяването, признаците и лекуването на новите варианти на Коронавирус и дали се разграничават от грипните вируси.

Той акцентира, че за три години и половина в изискванията на пандемия, ние сме минали през няколко съществени талази. „ Това беше един неизразим опит за всяка здравна институция. Благодарение на това ние имаме опит и знанията да реагираме, диагностицираме и лекуваме Коронавирус “.

Д-р Вълков обърна особено внимание на новият „ Пирола “ вид, който се счита за най-заразният до момента. „ Тестовете, които ние употребяваме и се употребяват у нас, отразяват в огромен % дали сме заболели или не “. По думите му разновидностите, които върлуват сега, сполучливо се улавят от тестванията.

Той уточни, че 7-дневната карантина за доказаните и лекуваните пациенти от Коронавирус, не е отменяна, както и 5 дни за контактните.

Според доктор Трифон Вълков антибиотиците са основани единствено и само за лекуване на инфекции. „ За лекуването на вирусни инфекции се употребяват противовирусни препарати. Да лекуваме вируси с антибиотици е все едно да хвърляме камъни против танк “, даде образец инфекционистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР