Все още няма данни колко българи са поискали да разсрочат

...
Все още няма данни колко българи са поискали да разсрочат
Коментари Харесай

Хиляди ще разсрочат задълженията си към банките

Все още няма данни какъв брой българи са поискали да разсрочат заемите си след наложения мораториум, само че се чака искащите да са хиляди. Това сподели ръководителят на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов в изявление за бТВ. Той даде образец с банката, която управлява – ОББ. В нея са подадени над 2000 заявки за разсрочване на заеми.

„ Ако приемем, че ние сме 10% от банковия бранш – може да кажем, че към 20 хиляди граждани  разсрочат отговорностите си. Очакваме молбите да се усилят – не всички са изгубили работата си, не всички са с понижени приходи, не всички са взели решение да се възползват от тази мярка. Срокът е до 22 юни “, уточни Андронов. Банкерът посочи, че следва да се разбере дали ще има спомагателни регулации, в случай че рецесията продължи по-дълго. Ако кредитополучателите не съумеят да върнат в точния момент и разсрочените си отговорности, все още те няма да се смятат за неприятни заеми.

„ Ако клиент на банката не дава отговор на условието да е обслужвал постоянно заема си или той да е с до 90 дни просрочие към 1 март, той отново може да се яви в банката и да изиска разсрочване “, посочи Андронов. По думите му банковият бранш се готви да предложи на клиентите си заемите, които ще бъдат обезпечени от Българската банка за развиване. „ Ако тази мярка не тръгне добре, евентуално ББР и ние ще можем да разместим изискванията, тъй че тези пари да стигнат до хората “, сподели финансистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР