Все още не са изчерпани всички възможности за съставяне на

...
Все още не са изчерпани всички възможности за съставяне на
Коментари Харесай

Радев връчва следващ мандат за правителство след нови консултации с партиите

Все още не са изчерпани всички благоприятни условия за сформиране на държавно управление, ще бъдат извършени съвещания с парламентарно показаните партии, преди връчване на идващия мандат. Това стана ясно от коментар на президента Румен Радев по време на визитата му през днешния ден в РД на " Гранична полиция " -Елхово, където инспектира готовността на страната ни да посрещне засилен миграционен напън. Президентът обвързва връчването на идващия мандат и с актуализацията на бюджета. На журналистически въпрос по кое време ще връчи втория мандат, той отговори с въпроса „ А по кое време българският парламент ще актуализира бюджета? “.

Той добави, че актуализацията на бюджета е главната причина, заради която привиква в понеделник Консултативния съвет за национална сигурност.

„ Има значими и тревожни въпроси, които изискват актуализацията на бюджета. Не можем по безконтролен метод да се отнасяме към българските жители. Ние не можем да оставим хората в наближаващата пандемична рецесия без финансова и обществена поддръжка – за бизнеса, за опазването на здравето, за медиците на първа линия, добави той.

Относно напрежението в Народното събрание от последните дни и декларациите на партиите, Радев беше сбит: „ Мисля, че тук по-правилна оценка биха дали психолози ”, съобщи Нова тв.

„ Служебното държавно управление не е излъчено от партии. То е излъчено с декрет на президента и няма по какъв начин да остане в завещание на партиите. Те са призвани да търсят хрумвания, да ги пазят и да излъчат кадрови решения. Нашите партии могат да ни предложат доста в това отношение. Нека им дадем късмет, само че времето изтича ”, безапелационен е той.

Радев означи също, че не желае да приказва за нови избори преди да са се изчерпали всички варианти за сформиране на постоянно държавно управление с необятна парламентарна поддръжка. „ Дали изборите ще бъдат 2 в 1 - мисля, че това е против философията на българския парламентарен модел. Няма по какъв начин този парламент, в случай че реши да си потегля, да го направи, без да насрочи президентски избори - това към този момент би било конституционна рецесия ”, посочи президентът.

Миграционният напън по границата с Турция е засилен, заяви началникът на Гранична полиция основен комисар Деян Моллов, който беше дружно с президента на инспекцията в Елхово. Вече е изпратено подкрепление от жандармерията. Има и проект при утежняване на обстановката да се включат и военни, посочи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР