Все още не е ясно какво точно се е случило

...
Все още не е ясно какво точно се е случило
Коментари Харесай

Трайчо Трайков за незаконната сеч в Борисовата градина: Не е имало разрешение от район „Средец“

„ Все още не е ясно какво тъкмо се е случило и по какъв начин е позволена тежката техника “, уточни кметът на регион „ Средец “
Случаят с Борисовата градина за мен към момента не е завършил. Това съобщи пред Българска национална телевизия кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков във връзка откритата противозаконна сеч в региона на къпалнята „ Мария Луиза “ в Борисовата градина.

„ Все още не е ясно какво тъкмо се е случило и по какъв начин е позволена тежката техника “, уточни Трайков.

Той отхвърли изказванията на общински съветници от Столичния общински съвет, че влизането на тежка техника е станало след позволение на регион „ Средец “. По думите му това би било рисково и невалидно, „ защото би трябвало да има специалисти от региона с тях “.

„ Районното кметство няма пълномощия да следи камерите и поддръжката на Борисовата градина “, изясни още кметът на регион „ Средец “.

„ Утре следва диалог в Столична община за изясняване на случая “, акцентира Трайков.

Според негово изследване индивидът, който е почнал сеч в парка въобще не е уведомявал Следствен отдел към окръжна прокуратура.

По думите му служителка от Оперативна програма „ Паркове и градски градини “ е разрешила влизането на техниката. „ Виждам тежко престъпно проявяване и тежка подигравка с това, което принадлежи на всички “, безапелационен бе Трайчо Трайков.

Кметът на регион „ Сердика “ желае отговорните да си понесат отговорността. „ Трябва да се стигне до дъното на тази история “, настоя той.

„ Този абсцес върху снагата на Борисовата градина ще бъде оздравял, когато там няма частна благосъстоятелност “, акцентира районният кмет, като изрази подозрение това да се случи преди изборите. „ А станалото е бандитско “, счита той.

„ Имам уверението от ръководителя на Столичния общински съвет, че ще се организира диалог сред всички, които имат достъп до парка. Нямаме пълномощия към регулирането на достъпа до парка “, обясни Трайков.

Той настоя въпросът да не се замита под килима, значимо е какво следва оттук-нататък.

„ Това за мен е закононарушение, не съм видял към момента всички подхванати стъпки в юридическа тенденция. За мен е притеснително, че сътрудниците от Столичната община също не знаят какво става “, означи кметът на регион „ Средец “.

Трайчо Трайков прикани в последна сметка още веднъж да бъде залесена тази част от парка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР