“Все още не е минало времето и българите не са

...
“Все още не е минало времето и българите не са
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП гарантира социалния характер на правителството


“Все още не е минало времето и българите не са не запомнили ръководството на ГЕРБ. Все още не са не запомнили по какъв начин 500 милиона бяха дадени в ДКК и беше изработен единствено 1 язовир. Все още не не запомнили по какъв начин бяха дадени задатъците за AM " Хемус " – за лот 7, 8 и 9, където ги няма плановете и собствеността още не е добита, само че парите бяха дадени. Българите ги помнят тези неща и по време на акцията ГЕРБ ще би трябвало да дават отговор. ” Това съобщи членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия.
По думите му, в първия месец от своето ръководство служебното държавно управление е съумяло да върне фрагментите и модела на ГЕРБ и Движение за права и свободи в ръководството на страната. „ Втория месец допускам ще се опитат да внушават на българските жители, че политиките, признати по време на нашето ръководство няма да могат да бъдат изпълнени “, добави Свиленски.
„ Плашат, че надали не ще се провали влизането в Еврозоната. И приказват за някакви 12 милиарда недостиг, които към юли месец имаме 1.5 милиарда остатък, към август евентуално е същото и не е ясно по какъв начин тъкмо за идващите 4-5 месеца ще бъдат насъбрани. Същият този финансов министър беше зам.-министър в предходното ръководство и всичките тези политики са съгласувани с нея. И тя доста добре знае от кое място са средствата, защо са планувани и какъв брой време ще бъдат плащани “, разяснява социалистът.
Георги Свиленски изрази вяра, че служебното държавно управление няма да си разрешава по време на предизборната акция да внушава на хората, че политиките на предходното ръководство ще бъдат преразгледани. „ Това са безвъзмездни ясли и детски градини за всяко едно българско дете. Имаме за цел модела на обществената страна, която застава зад всеки един човек в сложен миг, както е в този момент по време на коронавирус рецесия, икономическа рецесия и война на няколкостотин километра от границата ни. В държавното управление, което си отиде точно общественият детайл бе най-силен. Той беше обезпечен от Българска социалистическа партия и от никоя друга партия “, заключи той за част от ограниченията, които са съществени за левицата.
„ Да има ваучери за храна, за туристически услуги, за спектакъл, за кино – от 80 на 200 лв.. Също по този начин да бъдат преизчислени и пенсиите. За 12 години ГЕРБ подвигнаха приблизително пенсиите със 160 лв.. Ние единствено за 7 месеца ги вдигнахме със 167 лева и е това би трябвало да запомнят българските жители и трябв да знаят, че ние няма да позволим това нещо да бъде преразгледано, с цел да могат едни средства да бъдат отклонени за други политики. За нас приоритет са хората. Например за младите фамилии 600 лв. необлагаем най-малко за 1 дете и 1200 за за 2 деца. Всички политики са обезпечени без нарастване на налозите и без взимане на нов дълг. Бюджетът е обезпечен и гарантиран, парите ги има. Това, което предлагаме за идващото държавно управление е тази обществена политика да продължи. Хората имат потребност от поддръжка, а това са точно безплатните учебници от 1 до 12 клас, както и безплатните медикаменти за деца до 14 годишна възраст “, безапелационен бе Свиленски във връзка с поддръжката за фамилиите и увеличените пенсии.
Според него мястото на страната е да отбрани българските жители. Социалистът уточни, че за жалост обществените заплащания и нарасналите приходи са били изядени от инфлацията.
„ Ние от дълго време приказваме за заледяване на цените на тока за битовите консуматори. Предлагаме и цената на газа за битовите консуматори да бъде замразена. По тези тематики в този момент партиите би трябвало да споделяме каква ни е позицията. Премиерът не дава явен отговор дали са почнали диалог с „ Газпром “ и оставаме с усещането, че служебното държавно управление не води безусловно никаква политика за преодоляване на енергийната рецесия. Това, което би трябвало да създадат министър председателят, президентът и министърът на енергетиката е да хващат куфарите, да отпътуват на среща с „ Газпром “, и да договарят на ниска цена и сигурен газ. Да, ние ще седнем на диалози с всеки снабдител, който дава ниска цена и обезпечени доставки, с цел да може българските жители да живеят по този начин, както заслужават в 21 век, това включва и диалози с „ Газпром “ “, добави социалистът за предложенията на Българска социалистическа партия в областта на енергетиката.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР