Все още не е локализиран пожарът край Казанлък, предаде репортер

...
Все още не е локализиран пожарът край Казанлък, предаде репортер
Коментари Харесай

Все още не е локализиран пожарът край Казанлък, няма опасност за населението и жилищни сгради

Все още не е локализиран пожарът край Казанлък , съобщи кореспондент на " Фокус " . Няма заплаха за популацията и жилищни здания, защото огънят се популяризира в горски територии. Пожарникари и доброволци са на място. 

Припомняме, че огънят пламна нощес към 11.40 часа източно от Претоварната станция и сметището на Община Казанлък, като теренът се намира в землищата на Община Казанлък и Община Мъглиж. Незабавно са подхванати дейности от екипите на Пожарната от Казанлък.

Силният и непрекъснат вятър предизвикаха бързото разгръщане на пожара . Община Казанлък обезпечи две водоноски от Общинското дружество, с които да се зареждат пожарните коли. В 17.30 часа се включи хеликоптер от авиобаза Крумово, а през днешния ден се чака машината още веднъж да бъде ангажирана. Бе направена просека източно от Претоварната станция в посока север-юг за да се локализира огнището на пожара. Дежурни екипи на Пожарната останаха на място, като на непрекъснато дежурство бяха и двете водоноски на Община Казанлък.

В резултат на пожара, късно нощес със своя заповед регионалният шеф на Стара Загора Ива Радева вкара отчасти бедствено състояние на територията на Община Казанлък. 

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР