Все още не е известно къде точно се намира тялото

...
Все още не е известно къде точно се намира тялото
Коментари Харесай

Конвой, взел тялото на Навални от колонията, е заснет на ВИДЕО

Все още не е известно къде тъкмо се намира тялото на Алексей Навални. Опозиционерът, който умря на 16 февруари в колонията на Ханти-Мансийския самостоятелен окръг, е липсващ и съгласно някои известия следователите към момента не са направили инспекция.

На идващия ден след новината за гибелта на Алексей Навални майка му дойде в колонията. Но тялото на политика към този момент не беше там. Не е бил и в моргата.

Медиите допускат, че преди идването на майката тялото на Навални може да е било изнесено от колонията.

Журналисти проучиха видео от камери, инсталирани покрай заледената река Об.

" Тялото на съветския опозиционер Алексей Навални е докарано в морга със среднощен ескорт ", написа опозиционното издание " Медиазона ".

" Според разбор на фрагменти, публикувани в интернет, тялото на съперника на Владимир Путин бе натоварено в минибус УАЗ на Федералната работа за изтърпяване на наказванията. Тази кола се е движеше предпоследна, зад нея имаше полицейски патрулен автомобил, а пред нея - частна кола. Конвоят бе ръководен от още една патрулка ", прибавя медията.

" Четирите коли отпътуваха от село Харп, където се намира наказателната колония, в която откри гибелта си Навални, през град Лабитнанги до столицата на Ямало Ненецкия самостоятелен окръг град Салехард, където има морга ", показва още изданието.  

" Транспортирането на тялото стана в нощта на 16 против 17 февруари. Колите минаха дистанцията от 54 километра, като използваха и заледената река Об ", оповестява медията.

Както отбелязва изданието, камерите, за които се твърди, че са снимали конвоя с тялото на Навални, са били конфигурирани през 2018 година като част от взаимен план сред Ростелеком и държавното управление на Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг. Видеоклиповете от тях са обществено притежание.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР