Все още имаме сила, ентусиазирани сме, работим, не успяха да

...
Все още имаме сила, ентусиазирани сме, работим, не успяха да
Коментари Харесай

След 4 месеца в ареста: Имаме сила, работим, не успяха да ни вземат това. Никога повече няма да работим за България

Все още имаме мощ, въодушевени сме, работим, не съумяха да ни вземат това. Категорично няма да работим по планове, които имат нещо общо с българската реалност в лицето на страната.
Това обявиха носителите на премия " Джон Атанасов " бизнесмени Лиляна Деянова и Мартин Димитров в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком. Припомняме, че те бяха арестувани с обвинявания за ОПГ и злоупотребе с евросредства, откакто дълго време подлагаха на критика и разобличаваха нередности при построяването и реализирането на тол системата в страната. За разкрията им бе подаден и сигнал в прокуратурата, която досега действително проверява тях като податели, само че не и изнесените обстоятелства и документи в сигнала. В момента Деянова е с мярка " домакински арест ", а Димитров е пуснат под гаранция от 40 000 лева

Ето какво споделиха двамата:

Рискът би трябвало да бъде преценяван, а ние не го преценихме. Това не е неприятно, че го научихме по този метод. Причината да останем толкоз доста в ареста бе тъй като бяхме оповестени за високо публично рискови тъй като сме си разрешили да обявим обществено, че ще желаяме оставките на хора, които ни стопират да работим и да вършим бизнес по разпоредбите в България., сподели Лиляна Деянова, в отговор на въпроса какво е научила от 4 –месечния престой зад решетките.

Мартин Димитров описа още един път сагата към опитите им да се записват като търговец на винетки, за което на пазара в страната ни оперира едно монополно сдружение, вместо всеки, който исак да го направи.

Причина, заради която ни дъжаха толкоз в ареста е, че преди да бъде наказан, човек може да бъде държан дълго време, единствено в случай че той съставлява висока социална заплаха. Ние бяхме избрани като такива.

Винаги сме били учени, че би трябвало да търсим решения на проблемите. Когато видяхме, че няма да можем да продаваме винетки, поради страната, намерихме метод да го вършим без нея. Бяхме подготвили нова сложна услуга взаимно с доста наши сътрудници, само че малко преди да я пуснем на пазара бяхме арестувани, описаха още двамата бизнес сътрудници.

Ако не бяха европейските планове, щеше да е нещо друго. Проектите ни са завършили, осъществени са и неведнъж са проверявани. Наш артикул се употребява в Америка, а за качествата му имаме препоръка от сенатор в Минесота. Поканиха ни, получихме най-дългите вероятни визи и отидохме да представим работата си. Към нас имаше интерес и от академични преподаватели, към наш артикул, който проучва качеството на пътната настилка. Това което представихме там взехме решение да предложим и в България, само че въобще не ни обърнаха внимание, тъй като очевидно желаят да харчат доста пари за нещо, което може да бъде осъществено с минимални средства.

Над 60 тежко въоръжени мъже, с бронежилетки, един даже имаше граната, влязоха в офиса ни, офис на програмисти и иззеха всичко – софтуера, компютри, даже разклонителите. Не разбираме за какво държат цялата ни техника, без тя да е обект на следствие. Разпитаха всички наши чиновници, които са работили с нас през годините.

Проверките и репресиите не престават освен против нас, само че и против нашите фамилии и другари. Въпросът е, че през това време бизнесът ни е спрян, тъй като всичко в офиса ни е отнето. Дори столовете ни безусловно ги няма. По този метод сме унищожени.

Ние започнахме да приказваме за проблеми преди да станем предмет на обвинявания и репресии. Смятахме, че медиите са действителна опция да бъде оповестена една информация за нередности.

В момента сме подложени на редица инспекции, чиновници на Национална агенция за приходите признават, че не виждат проблеми в това което ревизират, само че имат задача " от горната страна ".

Повече за България няма да работим, изрично. Ние вярвахме, че приложения като " Сиви ", българската страна би подкрепила, както американската, даже китайската поддържат, само че очевидно не е по този начин. Целият ни труд е погубен.

Когато се върнахме през 2011 година в България искахме да вършим огромни планове. Имаме присъединяване в 8 публични поръчки, само че нито една извоювана. Искахме да създадем грандиозни неща. Работихме доста да вземем за пример по предложение за електронното държавно управление, направихме нещо което е дейно и бързо реализуемо, само че не беше утвърдено.

Тогава си дадохме сметка, че страната няма по какъв начин да бъде изменена от вътрешната страна. В " Сиви " особено ние използвахме закона, въз основа на който реализирахме това приложение, което де е потребно за хората. Искахме да осъществяваме смяна извън във вътрешността. И това работеше.

От тук нататък разчитаме, може да звучи неуместно, само че на правораздаването. Вярваме, че всичко това, което представяме в съда един ден да излезе.

Видяхме, че има и почтени съдии, че има хора, които желаят да се трансформират и при тях нещат. Хората има потребност да се обединят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР