Все едно не са минали десет години. Има седмици, дори

...
Все едно не са минали десет години. Има седмици, дори
Коментари Харесай

Какво стана с Майкъл Шийлдс, разбил главата на барман в Слънчев бряг

" Все едно не са минали 10 години. Има седмици, даже месеци, в които не мисля за това, което се случи.

Тогава виждам нещо по малкия екран за пандиза и споделям на жена си: " Не е тъкмо по този начин. “ А тя ми дава отговор: " От къде си толкоз сигурен? Оу... “

През 2005 година Майкъл Шийлдс се връща от Истанбул, където е станал очевидец на тези 15 минути, които шокират света.

Любимият му тим Ливърпул побеждава Милан откакто губи с 3:0 през първото време.

На връщане от Истанбул, Шийлдс посещава курорта Златни пясъци. Всъщност, доста от почитателите на Ливърпул са там. Една от вечерите става сборичкване. Барманът Мартин Георгиев е пребит и ударен с камък по главата. Нараняванията му са тежки.

Тази нощ Майкъл Шийлдс е измъкнат от леглото си от полицията. Наредено му е да се облече и е задържан.

" Бях толкоз доверчив. Мислех си: „ Хайде да завършваме с това бързо ", споделя Шийлдс пред Independent. - Когато си млад не си наясно какво се случва.

Толкова бях малоумен, че когато служителят на реда ме разсъни и ми сподели да сложа блуза с избран цвят, аз го направих. Бях младеж. “

Шийлдс е отведен в районното, където, по думите му, служителите на реда споделят на очевидците да показват него от редицата заподозряни. През цялото време той си мисли, че всичко ще завърши скоро. Но в действителност минават 4 години преди да е свободен още веднъж.

Когато Георгиев се разсънва от комата, в която е изпаднал, той също показва Шийлдс като своя нападател.

" Изпитах смесени усеща, когато жертвата ме упрекна. Можех да видя белега на главата му, беше отблъскващ. Тогава ме уточни с пръст, а аз не можех да допускам. Стоях в съда и се пробвах да му привлека вниманието и да кажа: " Знаеш, че лъжеш! “, спомня си Шийлдс.

Но той се пробва да си изясни реакцията на Георгиев: " Когато се разсъни, лицето ми беше на всички места по вестниците.

Полицията му сподели, че съм аз. Хората към този момент ме бяха разпознали. Бях му сърдит по това време. Но това е тъжно, тъй като той беше най-голямата жертва от всички. “

15 години – това време би трябвало да прекара Шийлдс в пандиза.

“Центърът за задържане беше остарял – нямаше прозорци, изискванията бяха неприятни. Беше като в " Среднощен експрес “.

Кожата ми беше станала жълта. В пандиза беше по-добре, само че най-тежкото бе, че ме местиха в разнообразни, изправях се пред незнайното. Всеки пандизчия ще ви удостовери това “, изяснява Шийлдс.

Той споделя, че през първите години не бил сърдит. По-скоро се питал по какъв начин му се е случило това.

" Получавах писма, които ми разказваха за поддръжката, която получавам вкъщи. Но в България бях злодея. Когато научих задоволително от езика, с цел да чета вестници, видях по какъв начин ме разказват като страшилище, гамен “, споделя Шийлдс.

По-късно той е екстрадиран във Англия, където да излежи останалата част от присъдата си. Обстановката е напълно друга.

" Имаше правила и регулации “, споделя той.

И до момента в който фенът на " Ливърпул " е изпаднал в дълбока незаинтересованост, фамилията му продължава да се бори. На 9 септември 2009 година напъните им се увенчават с триумф – Шийлдс се трансформира в първият английски жител, наказан в чужбина, който е опрощение от английските управляващи.

" Стана изведнъж. Дадоха ми два часа. След това към този момент бях на независимост “, спомня си мъжът. Но даже свободата е предизвикателство за него.

" Умствено, към момента бях на 18. Всички бяха траяли с живота си, само че не и аз. Намерих си работа през ноември. Трябваше ми.

Живеех забързано в продължение на година. Не можех да седна и да виждам телевизия. Родителите ми желаеха да приказвам с терапевт за случилото се, само че бях неотстъпчив. Опитвах се да не помни. “

Днес, Шийлдс има жена и две деца. Признава, че от време на време мисли за Георгиев, индивидът, чийто живот също се трансформира на 14 май 2005 година.

" Той беше жертвата. Платихме 80 хиляди паунда санкция. Семейството непрекъснато събираше пари.

Чудя се какъв брой ли от тях той е видял? И по какъв начин това се е отразило на живота му? България е място, ръководено от парите. Всичко в пандиза се въртеше към парите.

Цялото им общество е издигнато към това. Надявам се парите да не са сложили цел на гърба му “, споделя Шийлдс пред Independent, представен от Днес бг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР