Времето в сряда отново ще е слънчево, около и след

...
Времето в сряда отново ще е слънчево, около и след
Коментари Харесай

Опасно горещо и днес над половин България, следобяд пак дъжд

Времето в сряда още веднъж ще е слънчево, към и след обяд горещо - с оптимални температури сред 32° и 37°. Жълт код за жеги е разгласен в 14 области на страната, предизвестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол. В следобедните часове се чакат температури сред 35 и 37 градуса.

Преди обяд краткотрайни нараствания на облачността ще има над крайните северозападни региони, а в следобедните часове над планинските региони ще се развива купеста облачност, само че единствено на изолирани места за малко ще превали. Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за юни - още малко ще се намали.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд ще духа бриз. Максимални температури на въздуха: 24°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 22° и 25°.

Преди обяд над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан югозападен, по високите и открити елементи – до мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 19°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР