Времето в Обединеното кралство: Горещата вълна „вероятно“ ще удари части от страната следващата седмица с прогнозирани върхове от 30C

...
А в части от Англия и Уелс може дори да
Коментари Харесай

А в части от Англия и Уелс може дори да се наблюдава най-високата температура от 7 юли, ако прогнозираните върхове бъдат достигнати.

Това вероятно ще даде на британците последен шанс да се втурнат към плажовете и да избършат праха от барбекютата си след смесените условия през по-голямата част от юли и август.

Вземете петдневната прогноза там, където се намирате

p>

Но продуцентът на прогнозата за времето на Sky News Джоана Робинсън предупреди, че „гръмотевична повреда“ може да доведе до бурен завършек на седмицата.

Тя каза: „Сега сме в метеорологичната есен, но следващата седмица ще бъде по-скоро лято, обикновено тъй като повечето училища се връщат.

Останките от урагана Франклин може да донесат топло време в Обединеното кралство, тъй като струята им се променя поток'

"Високото налягане ще доминира във времето този уикенд и през следващата седмица, с развиващ се южен поток, позволяващ повишаване на температурите.

"Ще стане много топло, дори горещо на места."

Прочетете още:
Последната прогноза за времето на Sky News

Южните части могат да очакват най-високи температури, може би достигащи 30C около средата на седмицата, каза г-жа Робинсън, което ще бъде най-топлата регистрирана температура от началото на юли, когато се усетиха 30,2C в Чертси.

Очаква се температурите по на север „да достигнат пик в средата до високите двайсет“.

Г-жа Робинсън каза: „През нощта също ще бъде топло.

„Критериите за горещи вълни вероятно ще бъдат изпълнени на места, но се прогнозира гръмотевична повреда за края на седмицата.“

Официална гореща вълна е „когато дадено местоположение регистрира период от най-малко три последователни дни с дневни максимални температури, достигащи или надвишаващи температурния праг на горещата вълна“, според Метеорологичната служба. Този праг варира в зависимост от окръга на Обединеното кралство.

Това идва, както Met Office каза това лято, доминирано от топли и влажни условия, временно е било осмото най-топло лято във Великобритания от 1884 г. насам.

Това се дължи главно на рекордните температури през юни.

Но Метеорологичната служба отбеляза, че това е лято със смесени условия, като също така е по-влажно от средното.

Средната средна температурата за Обединеното кралство през сезона е била 15,4C, около 0,8C по-топло от средното, въпреки че съответните средни температури през юли и август като цяло са били по-близки до средните, казаха те.

Старшият учен от Met Office Майк Кендън каза: " Лъвският дял от хубавото и стабилно време през лятото на 2023 г. за Обединеното кралство се случи през юни, когато високото налягане беше широко установено, носейки много сухи дни с топло лятно слънце.

Прочетете още новини за времето:
Времето в Обединеното кралство през 2022 г. – което отбеляза рекорд от 40C – ще стане „типично“
Във Флорида ураганът Идалия разруши голяма част от Сидър Кий

„След това обаче струйният поток се измести много по-на юг , като системите за ниско налягане често водят до доста влажни и ветровити условия в Обединеното кралство през по-голямата част от юли и август."

Температурните данни за сезона „са повлияни от това колко значително горещ беше юни", но резултатът е, че лято на 2023 г. ще бъде топло и влажно за Обединеното кралство, с много валежи през втората половина на сезона, отбеляза г-н Кендън.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР