Времето: Слънцето се завръща, температурите се повишават.На 18 октомври 2023

...
Времето: Слънцето се завръща, температурите се повишават.На 18 октомври 2023
Коментари Харесай

Времето: Слънцето се завръща, температурите се повишават

Времето: Слънцето се завръща, температурите се покачват.

На 18 октомври 2023 година ни чака сензитивно стопляне и повече слънчеви часове, сочи прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

Максималните  температури ще са най-вече  между 16° и 21°, в София – към 17°.

По  Черноморието  облачността от север ще се раздира и понижава, след обяд до най-вече слънчево. Преди обяд на обособени места по южното крайбрежие, където облачността ще е към момента забележителна, ще превали едва. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 18°-19°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над  планините  до обяд облачността ще е забележителна, на обособени места в масивите в Южна България ще има превалявания от дъжд, над към 2000 метра – от сняг. След обяд облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб до сдържан вятър, по най-високите елементи от северозапад, в останалите региони до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра – към 5°.

В  четвъртък  и  петък  с южен вятър ще се  затопля . Ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока и междинна облачност.

През първия ден вятърът ще е към момента слаб, в петък северно от планините – сдържан, стремителен, с южна съставния елемент. Дневните температури в петък  ще доближават 25° – 30° , по-ниски, до към 20°, ще остават в котловините в Югозападна България, в крайните северозападни региони и западната част на Горнотракийската равнина. Ще се покачат утринните температури, минималните ще са сред 8° и 13°.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР