Времето: Слънчева събота, от понеделник застудява. Такава е прогнозата на

...
Времето: Слънчева събота, от понеделник застудява. Такава е прогнозата на
Коментари Харесай

Времето: Слънчева събота, от понеделник застудява

Времето: Слънчева събота, от понеделник става студено. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури в събота заран ще са от 8 до 14 градуса, малко по-ниски в някои елементи на низините и котловините.. На места към водните басейни за малко са вероятни утринни мъгли.
В събота ще бъде слънчево и съвсем безшумно.
Слаб вятър от изток-югоизток ще духа в източните региони. Дневните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса.

Неделният ден също ще стартира със слънчево и безшумно време и високи за средата на октомври минимални температури, от малко под 10 до 14-15 градуса.

Още преди обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили и в Дунавската низина ще бъде сдържан и мощен. Облачността ще се усили, само че до вечерта краткотрайни валежи са вероятни единствено на обособени места. Ще стартира да нахлува по-студен въздух.

Най-високите стойности за деня ще са към момента високи, от 24 до 28-29 градуса, само че по здрач от северозапад ще се намаляват. През нощта против понеделник от северозапад на югоизток на обособени места ще превали кратковременно, като не са изключени и гръмотевици.
В понеделник денем ще бъде доста по-хладно
от времето, с което свикнахме през последните седмици. Температурите заран ще са от 10 до 15, само че след обяд ще бъдат от към 15-17 на север и северозапад до 20-22 градуса тук-там в крайните южни региони. Вятърът ще бъде от запад-северозапад, сдържан, в Дунавската низина – краткотрайно мощен.

Ще превалява тук-там в източните и югоизточни региони, само че от северозапад облачността краткотрайно ще се раздира и понижава до слънчево време.

Ново нарастване на облачността ще стартира след обяд и вечерта против вторник над страната ще се откри облачно време.

Хладно, с валежи тук-там, изначало над западната половина от страната, ще остане времето във вторник. Температурите денем ще бъдат без основна смяна, от към 15 до 21 градуса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР