Времето през седмицата се очертава да бъде много динамично.Оправдаха се

...
Времето през седмицата се очертава да бъде много динамично.Оправдаха се
Коментари Харесай

Кога идва новият сняг

Времето през седмицата се обрисува да бъде доста динамично.

Оправдаха се предизвестията за проливни превалявания в източната половина от страната. Измерените в станциите сумарни количества са до към 30 литра на кв. метър, само че в Източна България преваляванията не престават и сега, най-вече от дъжд, предвиждат синоптиците, представени от Българска национална телевизия.

Очакванията с околните часове и там да спре да вали, а облачността да се раздра и намалее. В по-голямата част от страната ще остане слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан североизточен вятър. Максималните температури през днешния ден ще са сред 2 и 7 градуса, в София - към 3 градуса, в крайните югозападни региони – до 9 градуса.

През нощта ще доминира ясно време, като се изключи равнинната част от страната, където ще има мъгли, които на доста места ще се задържат до обяд. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 4 и 1 градуса, по Черноморието - от 1 до 4 градуса, а оптималните - от едвам градус-два над нулата в Северозападна България до 9 - 10 градуса в крайните югозападни региони.

През деня превалявания не се чакат, само че ще бъде облачно. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан югоизточен вятър.

И по Черноморието ще бъде облачно със слаб и сдържан югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

В планините вятърът ще бъде с посока от югозапад, сдържан. Ще има променлива облачност, а температурите по високите елементи през целия ден ще останат под нулата, по-най-високите върхове от минус 4 до минус 2 градуса.

В сряда и четвъртък още веднъж се чакат превалявания от дъжд, тук-там обилни, които с идното захлаждане през втория ден, в доста региони от Северна България и високите котловинни полета ще преминат в сняг.

В петък преваляванията последователно ще стопират и в събота вероятността да вали е дребна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР