Времето на ГЕРБ-СДС да предложат структура и състав на Министерски

...
Времето на ГЕРБ-СДС да предложат структура и състав на Министерски
Коментари Харесай

Продължаваме Промяната решава дали да подкрепи кабинет начело с Мария Габриел

Времето на ГЕРБ-СДС да предложат конструкция и състав на Министерски съвет в границите на първия мандат към този момент тече, откакто през вчерашния ден кандидат-премиерът Мария Габриел получи досието от президента Радев.

Днес всички чакат решението на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Продължаваме промяната " се събират през днешния ден, по информация на Българска национална телевизия в късните следобедни часове, на народен съвет, с цел да обсъдят обстановката. В края на предходната седмица Кирил Петков разяснява, че от групировката имали твърдо решение, само че след срещата с Мария Габриел, която е човек с европейско мислене, въпреки всичко ще обсъдят въпроса още веднъж. Очакванията са, въпреки всичко, " Продължаваме промяната " да не поддържат кабинет с първия мандат, само че да поддържат политики.

След националния съвет на " Продължаваме промяната " следва среща и разискване вътре в групата дружно с " Демократична България ".

В ефира на " Денят стартира " съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов съобщи, че към този момент гледат към втория мандат.

" Днес в обединението " ПП-ДБ " ще обсъдим задълбочено обстановката, с цел да вземем решение. Аз обаче не считам, че ние можем да подкрепим първия мандат. Единственият метод да бъде основано работещо държавно управление, е през втория мандат и ние сме подготвени. Трябва да размислим, в това число и във връзка с този личен състав, дали би трябвало да подходим по този метод. Ние ще преговаряме единствено със ГЕРБ, с другите не виждам за какво би трябвало да преговаряме - по този начин считам ", сподели Атанасов.

Знаете, Българска социалистическа партия и " Възраждане " също към този момент обявиха, че няма да поддържат първия мандат, а " Продължаваме промяната " би трябвало да разискват през днешния ден още една тематика: кметските избори и по какъв начин да вземат участие - дружно с " Демократична България " и други обединения.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР