Времето леко застудява в първия ден на новата година.Атмосферното налягане

...
Времето леко застудява в първия ден на новата година.Атмосферното налягане
Коментари Харесай

Времето леко застудява в първия ден на новата година

Времето леко става студено в първия ден на новата година.

Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца, гласи прогнозата за времето за първия ден от 2024 година – 1 януари, понеделник.

Какви температури да чакаме?

В новогодишната нощ над северозападната половина от страната ще е най-вече ясно и съвсем безшумно.

Над останалите региони облачността ще е забележителна и ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток.

Температурите в среднощ ще са сред 2° и 7°, ще се усилва, само че ще бъде раздрана.

Преди обяд в Горнотракийската равнина, по Черноморието и поречието на Дунав ще е с ниска облачност или мъгла, само че видимостта бързо ще се усъвършенства. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София – към 9°, предвижда meteo.bg.
Над планините Над планините облачността ще е раздрана. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра – към минус 1°. По морето Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Сутринта тук-там видимостта ще е понижена. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 12°-15°. Температурата на морската вода ще е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 6 мин. Луната в София залязва в 11 ч. и 17 мин. и изгрява в 22 ч. и 26 мин. Фаза на луната: три дни преди последна четвърт.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР