Времето днес ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира

...
Времето днес ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира
Коментари Харесай

Истински пролетна седмица се очертава

Времето през днешния ден ще е най-вече слънчево.

Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде слаб до сдържан. Ще се затопли и оптималните температури ще са сред 15° и 20°.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.

През нощта ще е ясно. Утре денят ще стартира със слънчево време, само че от запад облачността последователно ще се усили. Привечер в крайните северозападни региони ще превали слаб дъжд, а през нощта против сряда, от запад на изток на доста места в страната ще превали. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен. Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°, в обособени региони до минус 1°, оптимални сред 15° и 20°.

В сряда ще духа до сдържан северозападен вятър и температурите краткотрайно и напълно едва ще се намалят – оптималните ще бъдат сред 14° и 19°, минимални - най-вече сред 1° и 6°. Сутринта на обособени места в Източна България към момента ще превалява слаб дъжд, а денем по-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има там и над планините.

През идващите дни ще е без превалявания, с раздрана облачност, най-вече висока. Вятърът ще се смени с юг-югозападен и още веднъж бързо ще се затопли.

В четвъртък оптималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 17° и 22°, в петък с градус-два по-високи.

В събота вятърът ще бъде от запад-северозапад, сдържан. Облачността ще е променлива. Почти без превалявания, към момента с високи температури.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР