Времето днес ще е предимно слънчево. След обяд над западната

...
Времето днес ще е предимно слънчево. След обяд над западната
Коментари Харесай

Синоптиците ни радват. Какво става с времето до часове

Времето през днешния ден ще е най-вече слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста, а над планинските региони и купесто-дъждовна облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°, в София - към 26°.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток, а по билата от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра - към 12°.
-->
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури - сред 23° и 25°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

През почивните дни в Източна България ще бъде най-вече слънчево. Над Западна и Централна ще се развива купеста, в следобедните часове и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, ще има и условия за градушки. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до сдържан от североизток. В по-голямата част от страната дневните температури ще доближават, в обособени региони и ще надвишават 30°. В понеделник с прекосяването на леден атмосферен фронт в западната половина от страната на доста места ще има превалявания, локално интензивни, с гръмотевични стихии и градушки. Температурите ще се намалят с 4-5 градуса. В Източна България към момента ще е най-вече слънчево и по-топло. Във вторник валежната зона ще се реалокира на изток, температурите в цялата страна ще се намалят. В сряда и четвъртък ще е съвсем безшумно. Ще доминира слънчево време. В сряда вероятността за краткотрайни следобедни превалявания е дребна, а в четвъртък в западните региони още веднъж се покачва. Температурите ще се покачат и оптималните ще са сред 25° и 30°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР