Временно затворен за движение е пътят Разград - Попово -

...
Временно затворен за движение е пътят Разград - Попово -
Коментари Харесай

В Момента: Воден Апокалипсис Заля България! Ето Къде Е Най-Зле!

Временно затворен за придвижване е пътят Разград - Попово - Антоново. Причината за въвеждането на ограничаването е влошената метеорологична конюнктура и последствия от проливния дъжд в региона на община Попово, заяви за Българска телеграфна агенция дежурният в Областно пътно ръководство.

Пътят е затворен поради кал и наноси земна маса. В момента от екипа на Районната пътна работа в Попово са на трасето.

До преди половин час е бил затворен и третокласният път Светлен - Априлово - Омуртаг, сподели на Априлово Миран Стоянов. Причината още веднъж е траялият повече от час и половина пороен дъжд над района. Проблемен е бил сектор от 30-40 метра, покрит с тиня, свлечена от нивите. Движението е нормализирано, след прекъсването на дъжда, добави кметът.

Дъждът в Поповско продължава с друг интензитет.

Проливният дъжд през последните часове в Ловешко и нанесъл огромни вреди в село Стефаново, като най-засегнат е регионът на архитектурния резерват в селото, заяви кметският наместник Иван Джуров. По думите му водата е отнесла огромна част камъни, пясък и тиня от по-високите елементи на селото към площада.

" Към 14-14.30 часа пристигна пороен дъжд и в разстояние към час все едно, че го изливаше из ведро, по улиците напряко потеглиха реки ", сподели Джуров. На площада, където е селската чешма, водата е достигнала към два метра и е заляла моста. Има отнесени дървета, улиците са проходими единствено пешком, защото тук-там уличната мрежа е пропаднала с към метър дълбочина. Има доста наводнени дворове, като в някои от тях стихията е нанесла пясък, кал и камъни. " Улиците напряко са изнесени, камъните, всичко е изхвърлено надолу на площада, където е селската чешма. Даже от проливния дъжд една остаряла къща се пропука. Аз съм на 64 години и такова знамение не помня. Просто е покруса ", добави кметският наместник.

По думите му в една от махалите е имало откъснати хора, защото мостът за там е бил непристъпен. След като е бил разчистен, хората са излезли с колите си. В момента няма бедстващи или потърпевши.

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова съобщи за Българска телеграфна агенция, че комисия от Общината на следващия ден ще направи списък на вредите и ще бъде отправено искане към Междуведомствената комисия по бедствия и повреди при Министерски съвет за разпределяне на средства за възобновяване на последствията от стихията. Общината ще помогне и за разчистването на селото.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч оповестиха, че няма постъпили сигнали за произшествия, свързани с дъжда, или потърпевши хора.

В София също валя пороен дъжд, само че няма данни за наводнени улици. В столицата няма информация за съществени вреди. Има пет сигнала, които са обработени от спешните екипи.

Велико Търново и Плевен също имаше проливен дъжд. В плeвенското село Рибен са наводнени улиците и земеделските градини, алармират фенове на bTV. Пороят провокира транспортен безпорядък на Автомагистрала " Тракия ".

Интензивен дъжд се изсипа и в Еленския Балкан. Наводнени са приземните етажи на няколко къщи в ниската част на село Константин. Бедстващи хора или животни. Пожарната отводнява засегнатите региони.

Валежът във Великотърновско продължава. Кметът Даниел Панов е назначил денонощен мониторинг на реките Янтра и Белица. Засега равнищата са под сериозните стойности. Локални наводнения са вероятни поради наносите в реките.

Градушка колкото грахово зърно се изсипа по-рано в пловдивския квартал " Кючюк Париж ". Излива се дъжд в големи количества. Светкавици и гръмотевици ужасно ехтяха в квартала. Обитателите му обявиха, че е същински апокалипсис.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР