Временно управляващата българското посолство в Белград Ива Крулева бе извикана

...
Временно управляващата българското посолство в Белград Ива Крулева бе извикана
Коментари Харесай

Сърбия: Изявлението на Борисов е неточно, ЕС не е признал независимо Косово

Временно ръководещата българското посолство в Белград Ива Крулева бе извикана през вчерашния ден в сръбското външно министерство по искане на министър Ивица Дачич за изясняване на обстановката, зародила след изявлението на премиера Бойко Борисов по отношение на Косово, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Пред Крулева още един път бе декларирано, че изказването на премиера Борисов е " недопустимо, тъй като не е правилно, и се отнася до най-важния въпрос за една страна, въпроса за териториалния интегритет ", заяви министерството.

" Това изказване не подхожда на упованията на Република Сърбия за другарски и добросъседски връзки. Повторено е, че Сърбия се надява такива изказвания да не се повтарят в бъдеще. Позицията на Европейски Съюз не е без значение Косово и всички би трябвало да се придържат към това ", се споделя в известието.

В открития диалог от сръбска страна е изразена изненада от това, че по този мотив посланикът на Сърбия в София е бил извикан в българското външно министерство.

Повторена е готовността на Сърбия да продължи да развива и задълбочава добросъседските връзки с България и още един път е изразена признателност за поддръжката, която България оказва на Сърбия по пътя към Европейски Съюз.

От сръбското външно министерство оповестяват, че Дачич ще се срещне през днешния ден с българския външен министър Екатерина Захариева на неофициалната министерска среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа в Словакия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР