Временно изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов предупреди, че само

...
Временно изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов предупреди, че само
Коментари Харесай

Сарафов: Нужно е повече от конституционна реформа за подобряване на правораздаването

Временно изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов предизвести, че единствено смяна в Конституцията няма да направи процеса на правосъдие по-бърз и по-предвидим. Сарафов прикани законодателя, откакто одобри промените в Основния закон, да продължи със Закона за правосъдната власт и с Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс. От какви промени се нуждаят те, съгласно Борислав Сарафов?

Решаване на проблемите с бавните експертизи посредством особено звено към Министерството на правораздаването промени, свързани с прекомерния педантизъм на наказателния развой. Това са част от предложенията, стартирани от Сарафов, с цел да усетят фактически жителите резултатите от правосъдната промяна.

" Ние също желаеме правосъдна промяна, тъй като ние сами знаем какъв брой старания поставяме, с цел да реализираме по някой път дребни резултати. Не тъй като ние не го желаем, а тъй като такава е рамката в която се движим ", сподели той.

Преди второто четене на конституционните промени и.д. основният прокурор изрази задоволството си, че има схващане, че пълномощието му да издава методически инструкции би трябвало да остане:

" Методическите инструкции основават предвидими, работещи модели, с цел да не се стигне до районно правораздаване. Например в Габрово ще бъде едно, в Ямбол ще бъде друго. Сходни проблеми ще се вземат решение по друг метод ".

Сарафов беше безапелационен, че съдийската самостоятелност, чийто огромен последовател бил самият той, няма да бъде наранена, в случай че има пресечна институционална точка сред бъдещите съдийски и прокурорски препоръки.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР