Временно изпълняващ длъжността главен директор на Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна

...
Временно изпълняващ длъжността главен директор на Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна
Коментари Харесай

Бивш шеф на летище „София“ става началник на ключова позиция

Временно изпълняващ длъжността основен шеф на Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " (ГД ГВА) към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията става Христо Щерионов, който е някогашен началник на летище „ София “. Той заема поста, откакто досегашният началник на ГВА Станимир Лешев почина при пътен случай в Румъния.

Щерионов приключва цялостния върховен курс на образование във ВНВВУ " Г. Бенковски ", компетентност " Инженер по употреба и ремонт на летателни апарати " през 1986 година Работи на летищата Безмер, Крумово, Божурище, като заема поредно длъжностите старши механик в авиационна ескадрила, борден инженер на вертолет Mи-8, заместник-началник по техническата част.

На летище София постъпва през 1992 година От 1999 година е заместник-директор по сигурност на употребата и спешно избавителната активност. От 2008 година е поредно заместник-директор и шеф на дирекция " Летищно обезпечаване на полети ". От 26 юни 2013 година до февруари 2017 година е изпълнителен шеф на " Летище София " ЕАД, а по-късно за малко е шеф и на летище „ Пловдив “.

Групово дело ГВА е организацията, която издава всички разрешителни в страната, свързани с гражданската авиация и лицензите за въздухоплавателни средства, за самолетни компании, разрешителните за полети и всичко, обвързвано с гражданската авиация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР