Временният старши треньор на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди

...
Временният старши треньор на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Елин Топузаков: Левски винаги играе за победа, Ивелин Попов и Цунами пропускат мача в Разград

Временният старши треньор на Левски Елин Топузаков даде конференция преди утрешното посещение на своя отбор на Лудогорец в Разград в мач от предпоследния 34-и кръг в Първа лига.

По време на брифинга наставникът на " сините " съобщи, че с тима няма да пътуват Ивелин Попов и Цунами, които са застрашени от наказване, в случай че получат жълт картон, а той желае да разчита на тях в идния мач с ЦСКА в последния кръг и възможният бараж за Лигата на конференциите.

" Всички налични футболисти, които не са контузени или осъдени, ще пътуват за Разград. Единствено реших, че е добре за тима Цунами и Ивелин Попов да не пътуват, тъй като имат по осем картона и няма да пожертвам наказване за мача с ЦСКА и възможния бараж ", показа Топузаков.

Бившият футболист разяснява още, че в отбора потеглят с настройка да завоюват оставащите си две срещи в Първа лига, а футболистите са изцяло стимулирани и желаят да се потвърдят в сходни дуели.

" Левски играе всеки мач за победа. Нашата конфигурация е да създадем всичко допустимо да спечелим и двата мача. Ако го създадем, аз ще бъда най-щастлив в тима. Това са две супердербита на България, никой не може да подсигурява, че ще спечелим. Понякога във футбола не печели по-добрият ", сподели българският експерт.

" Тези мачове са от изключителна значимост за клуба и почитателите на Левски. След успеха над Черно море падна напрежението, защото към този момент беше несъмнено, че най-малко ще играем бараж. В Левски постоянно има напрежение, само че когато е в естествени граници, футболистите са по-освободени и могат да покажат качествата си. Няма футболист в съблекалнята на Левски, който да не е стимулиран за тези два мача. Всеки желае да се потвърди тъкмо в такива мачове. Има двама-трима с болежки, които пропуснаха два-три от подготвителния развой, уповавам се да се възстановят ", добави той.

Накрая Топузаков бе запитан и дали се тормози от обстоятелството, че възможна победа на Левски против Лудогорец може да направи безконечния противник ЦСКА първенец. Треньорът обаче побърза да отговори, връщайки се девет години обратно, когато още веднъж бе отпред на " сините " и техен триумф против Литекс оказа помощ на " алените " в борбата за сребърните медали в шампионата през сезон 2013/14.

" През 2014 година аз бях отпред на Левски и победихме в Ловеч с 1:0 с 11 българи титуляри в състава и направихме ЦСКА втори и те почнаха от втория прелиминарен кръг на европейските клубни шампионати ", приключи изрично Елин Топузаков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР