Временният ръководител на Софийския районен съд (СРС) Стефан Милев ще

...
Временният ръководител на Софийския районен съд (СРС) Стефан Милев ще
Коментари Харесай

Временният председател на Софийския районен съд ще бъде награден

Временният началник на Софийския областен съд (СРС) Стефан Милев ще бъде награден с грамота и служебна признателност, тъй като бил успокоил ситуацията в най-натоварения съд в страната. Милев оглави съда след оставката на предходния ръководител Методи Лалов, а през вчерашния ден съдийската гилдия единомислещо избра титуляр за СРС.

Предложението за премията, което беше гласувано от колегията на днешното й съвещание, беше на члена на правосъдния съвет Галя Георгиеваи други, заяви уеб сайтът " Дефакто ".

Юлия Ковачев попита защо тъкмо е премията, откакто Милев е издал най-вече оспорвани заповеди за наказване. " Нямаме справедлив разбор за свършеното през неговото ръководство, той е и.ф. ръководителят с най-вече заповеди за дисциплинарни санкции, против които имаше доста съществени възражения, тъй че дали е успокоил ситуацията, е подозрително ", съобщи Ковачева.

Според вносителя на предлагането пък Милев имал сериозен принос за " усмиряване на ситуацията в СРС и съдийското самоуправление, изразено в протокола от общото заседание, както видяхме през вчерашния ден ". Избраният ръководител Александър Ангелов беше подсилен от общото заседание на съдиите в СРС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР