Временните неща често се оказват най-постоянни. Това важи и с

...
Временните неща често се оказват най-постоянни. Това важи и с
Коментари Харесай

Временните COVID разписания на автобусите в Пловдив се оказаха постоянни

Временните неща постоянно се оказват най-постоянни. Това важи и с цялостна мощ за градския превоз на Пловдив, който близо година продължава да бъде с понижено разписание поради международната Коронавирус пандемия и понижения пътникопоток. Макар сега противоепидемични ограничения да няма, то в Община Пловдив считат, че разписанията би трябвало да бъдат същите, както при затворени учебни заведения и обекти.

Тогава решението бе за понижаване броя на колите по линии №№1, 4, 9, 10, 15, 17, 20, 21, 25, 26, 29, 44, 93, 99, 113 и 222 в маршрутните написания от общинската транспортна скица, като се съблюдава интервала сред колите заран от 06:30 ч. до 09:30 ч и от 16:30 ч. до 19:30 ч. на 10-12 минути; от 09:30 ч. до 16:30 ч. на 15 минути; от 05:00 ч. до 06:30 ч. и от 19:30 ч. до 23:00 ч. на 20 минути, според приложените маршрутни написания с направените промени и допълнения.

В самото решение нямаше изискване докога са тези написания – да вземем за пример до края на изключителната епидемиологична конюнктура, която бе до 31 март. Това значи, че връщането на постоянните разписание още веднъж зависи от нова глоба на Общинския съвет.

Така градският превоз бе орязан съществено в Пловдив, въпреки сега да няма справедлива причина за това.

Шефът на ОКТ Георги Стоилов изясни, че повода са превозвачите, които обслужват линиите.

„ Те ни обявиха, че още не са подготвени да се върнат на старите написания. Отделно следим и пътникопотока. Преди месец проучването сподели, че не е било належащо да се усилват линиите. Чакаме окончателните резултати от новото проучване, което евентуално ще покаже, че би трябвало да се вдигне броя на рейсовете по избрани линии”, съобщи Стоилов. Той сподели, че на идната сесия на Общинския съвет ще се гледат оферти, с която да се вършат корекции по договорите, поради тежката обстановка с рецесията и цената на горивата.

Това се случва и на фона на рекордните обезщетения и дотации, които са приготвени към превозвачите от 10 млн. лв. за 2022 година. Макар голямата сума, разписанието в градския превоз продължава да е орязано. Логично е и пътникопотока да спада поради обстоятелството, че все по-често рейсовете се вижда по какъв начин се препълнени, само че за сметка на това и все по-нередовни.

Очаквайте продължение!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР