Временната комисия за Боташ“ свърши работа и председателят Жечо Станков

...
Временната комисия за Боташ“ свърши работа и председателят Жечо Станков
Коментари Харесай

БСП огласява доклада за Боташ и го праща на ДАНС, Европрокуратура и ПРБ

„ Временната комисия за „ Боташ “ свърши работа и ръководителят Жечо Станков показа на всички нас, членовете на комисията отчета, с цел да се подпишем. Комисията работи безпределно съзнателно, отпред с нейния ръководител. Изводите са пределно ясни – нарушавания има. Видно е, че отчетът би трябвало да бъде изпратен на прокуратурата и ДАНС. Нито една парламентарна група, посредством представителите си в комисията, не възрази. И не мога да схвана каква е повода този отчет да не се внася в заседателна зала? Започваме да си мислим, че има някакви други подбуди “. 

Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от „ за България “ Борислав Гуцанов откакто настоя от името на групата на социалистите отчетът за работата на краткотрайната комисия „ Боташ “ да влезе и се гледа в пленарна зала. „ Защо отчетът не влиза в зала? Защо се направи тази комисия? И в случай че подобен контракт, подписан за 13 години, с над два милиарда и двеста милиона явно ощетяване на страната, – не гледаме, кое тогава да гледаме? “, реагира социалистът. 

„ От вас не съм очаквал да не желаете да внесете отчета в Народното събрание. Вие ли прикривате нещо – тъкмо вие, който написахте един в действителност доста добър отчет и няма две отзиви по този въпрос? “, обърна се към ръководителя на комисията Жечо Станков (ГЕРБ ) Борислав Гуцанов. И прикани: „ Внесете отчета в зала. Поне на една краткотрайна комисия, когато тя си е свършила работата, отчетът да бъде гледан “. 

„ Ако продължавате по този начин - ПГ на „ за България “ ще оповестим целия отчет обществено пред медиите. Призоваваме всяка една от парламентарните групи, която желае - да го подпише дружно с нас. И ще го внесем в Прокуратурата и ДАНС “, съобщи Борислав Гуцанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР