Временна забрана за използване на дронове, произведени в Китай или

...
Временна забрана за използване на дронове, произведени в Китай или
Коментари Харесай

МВР на САЩ спира използването на дронове, произведени от Китай

Временна възбрана за потребление на дронове, създадени в Китай или с китайски съставни елементи е въведена от Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати, което следи въпросите, свързани с естествените запаси, оповестява The Wall Street Journal, базирайки се на представителят на министерството Ник Гудуин.

Забраната за потребление на дронове ще продължи, до момента в който не бъде приключен анализът на евентуалните опасности , свързани с тяхната приложимост.

Според администрацията, потреблението на китайски дронове съставлява опасност за инфраструктурата. Те се тормозят, че китайските управляващи могат да имат достъп до информацията, събрана от дроновете , и че тази информация може да е налична за хакери.

Министерство на вътрешните работи на Съединени американски щати разполага с най-вече безпилотни летателни апарати: има към 800 от тях , те са предопределени за справяне с горски пожари, ревизиране на хидротехнически уреди и надзор на ерозията на почвата .

През септември в американския Конгрес бе импортиран законопроект за възбрана към американските федерални организации да купуват дронове от Китай или друга страна, която съставлява опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.
 Съединени американски щати стартира война на дронове с Китай
Съединени американски щати стартира война на дронове с Китай

Пентагонът също с рестриктивни мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР