Временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства

...
Временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства
Коментари Харесай

Въвеждат временна забрана за движение и паркиране на автомобили в участъка Банско – хижа „Вихрен“

Временна възбрана за придвижване и паркиране на пътни транспортни средства по маршрута Банско – хижа „ Вихрен “, от местността Шилигарника до хижа „ Вихрен “, е въведена от 15 юли.

Забраната се вкарва със заповед на кмета на Банско Иван Кадев и важи от 15 юли до 15 септември, за часовия период от 8 до 16 часа, оповестява община Банско. 

Зоната на ограничаването е от местността Шилигарника (първи паркинг) до хижа „ Вихрен “. Забраната не се ползва за моторни транспортни средства със специфичен режим, показват от общината.

Мотивите за въвеждане на възбраната са свързани с натовареността на сектора през летния туристически сезон, в часовия период от 8 до 16 часа, когато минават голям брой пътни транспортни средства, групи пешеходци, туристи, в това число велосипедисти, се показва в заповедта на кмета на Банско. 

При скупчването на голям брой коли и преминаващи туристи в посочения сектор се основават действителни предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в придвижването и пораждане на пътни катастрофи. Освен това в този сектор се образуват и тапи, които попречват възможния достъп на Спешна помощ и други профилирани коли, при положение на потребност при случай на пътя или в планината, се показва в претекстовете на заповедта на кмета на община Банско Иван Кадев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР