Временна комисия ще проучи всички факти и обстоятелства, свързани със

...
Временна комисия ще проучи всички факти и обстоятелства, свързани със
Коментари Харесай

Комисия ще търси причините за мръсния въздух в Русе

Временна комисия ще изследва всички обстоятелства и условия, свързани със замърсяването на атмосферния въздух в Русе. Тя бе основана през днешния ден, откакто предлагането на кмета Пенчо Милков бе гласувано и признато от Общинския съвет, заяви Българска телеграфна агенция.

Комисията ще би трябвало да обясни още дали на територията на общината има противозаконни сметища, както и терени, на които се съхраняват боклуци, импортирани от други страни. За неин ръководител бе определен общинският консултант от Движение за права и свободи Дауд Ибрям, който е някогашен шеф на Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе.

В Русе 11 дни са дишали замърсен въздух

Комисията ще изиска информация от промишлените предприятия за употребяваните от тях първични материали, както и от контролните органи за всички периодически и непрекъснати измервания на компаниите, изпълняващи комплексните си разрешителни документи, както и за резултатите от инспекциите. Дейността й ще бъде подкрепена от специалисти на общинската администрация, а при нужда и от външни експерти като консултанти - да вземем за пример, от Регионална инспекция за опазване на околната среда в Русе и от Българска академия на науките.

Заседанията на комисията ще протичат при цялостна бистрота. Те ще са открити както за медиите, по този начин и за жители и цивилен организации.
След нужните изследвания и разбори комисията ще би трябвало да даде цялата информация на русенската общност и да изготви обща позиция по наболелия проблем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР