Време е за следващата идея за пътуване в България. Това

...
Време е за следващата идея за пътуване в България. Това
Коментари Харесай

Троян и Априлци - планинските бижута на България

Време е за идната концепция за пътешестване в България. Това са чудесните градчета Троян и Априлци. Те ми сграбчиха вниманието поради безпределно прелестните мнения за тях от доста мои другари и семейство и в тази публикация ще ги прегледам обширно.
Редно е да кажа, че визитата им няма да се случи единствено за един уикенд. Ако имате единствено два дни разполагаем, по-добре се насочете единствено към едното от двете приказни места. Няма смисъл да се раздвоявате. Вече в случай че имате повече дни разполагаем, то бих ви насърчил да ги посетите едно след друго и да се насладите на всичко, което могат да предложат. 
 Празникът на сланината и греяната ракия остава традиция в Априлци Празникът на сланината и греяната ракия остава традиция в Априлци
За пета поредна година в китното балканско градче Априлци се организира станалият към този момент обичаен празник на сланината и греяната ракия....
Започваме а Априлци. Това е едно от тези места у нас, което хем е курортен център за отмора, хем може да предложи устойчиво количество завършения на всеки, който реши да го открие. Без подозрение естествените хубости към града са най-голямата му притегателна мощ, само че и в него се крият разнообразни обекти, които си коства да бъдат забелязани. Такъв е храмът " Св. Георги Победоносец ", който е съграден през 1906-та година. Освен него си коства да видите близкият девически манастир " Света Троица " и локалният исторически музей. 
Троян за мен е едно от райските места в България. Задължително място за посещаване е близкият едноименен манастир. Тук има всичко - природа, история, абе, изобщо - хубост. Ако не сте идвали мога единствено да ви изпитвам завист благородно. Можем да стартираме с името на града, който постоянно е именуван " Столица на българската керамика ". В добавка към това можем да сложим дърворезбата и нещо, което всеки познава - троянската сливова ракия. Освен всички забавни места и действия в града, наоколо са забавният монумент " Арка на свободата ", както и скалният мост " Крали Маркова дупка ". Ако предпочитате да обикаляте из природата и нямате време да прекарате в града, апелът ми е най-малко да видите музеят на художествените занаяти и приложните изкуства в Троян. 

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР