Време е за финал! Той може би е най-чаканият, предвид

...
Време е за финал! Той може би е най-чаканият, предвид
Коментари Харесай

Финал в извънредна епидемична обстановка

Време е за край! Той може би е най-чаканият, поради насилствената пауза от 3 месеца за българския футбол поради пандемията от ковид.

ЦСКА и " Локомотив " Пловдив ще се изправят един против различен за първи път в един от най-важните мачове у нас. Срещата на националния стадион " Васил Левски " ще дефинира носителя на Купата на България - чест, която носи не носи единствено хубав трофей, а и несъмнено място в квалификациите за Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

" Червените " не са прегръщали Купата от 2016 година насам, когато направиха същински героизъм, печелейки я като част от Югозападна Трета лига. От тогава успех в този шампионат все им се изплъзва! Но този път акцията сякаш тече леко за отбора и той към този момент е на своя 33-ти край.

В " Локо " ситуацията е по-различно. " Смърфовете " към момента помнят насладата от 2019 година, когато победиха градския противник " Ботев " и за първи път в своята история станаха носители на Купата. Отборът продължава да играе устойчиво, да се бори за точки и да желае по-предно място в класирането на шампионата, само че никога момчетата на треньора Бруно Акрапович не отписват този край. Напротив! Сръбският експерт самичък сподели, че отборът му ще дойде в София, с цел да си прибере трофея!

Снимка: Lap.bg

През сезон 2019/2020 ЦСКА и " Локо " изиграха два мача между тях. Пловдивчани завоюваха на " Българска войска " с 1:0, а срещата в Града под тепетата приключи 1:1.

Треньорите - Милош Крушчич на ЦСКА и Акрапович на " черно-белите ", нямат проблеми в съставите. Единственият изчезнал ще е Тони Юрич в редиците на " алените ". Той е инфектиран с ковид.

Снимка: Lap.bg

И точно този вирус прави мача друг! По трибуните на националния стадион " Васил Левски " ще участват 12 000 фенове. Те би трябвало да съблюдават всички противоепидемични ограничения - да се настанят през две седалки и през ред, да носят маски, да съблюдават прецизно обществената отдалеченост.
12 000 индивида по трибуните на финала за Купата на България ЦСКА и "Локомотив " Пловдив се изправят един против различен на 1 юли
От Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта направиха самобитен поклон към феновете на финалистите, защото първичната заповед позволяваше единствено 4000 индивида да гледат мача онлайн. Сега всеки от тимовете ще може да има по 6000 фена, които да основат атмосфера като за край.

А дали ще се оправят? Отговорът на този въпрос ще стане явен по-късно през днешния ден!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР