Време е ЕС да отвори вратите си за Украйна, Молдова

...
Време е ЕС да отвори вратите си за Украйна, Молдова
Коментари Харесай

Педро Санчес: Време е ЕС да отвори вратите за Украйна, Молдова и Западните Балкани

Време е Европейски Съюз да отвори вратите си за Украйна, Молдова и страните от Западните Балкани, прикани през днешния ден испанският министър председател Педро Санчес в тирада пред Европейския парламент в Страсбург във връзка идния завършек на председателството на неговата страна в Съвета на Европейски Съюз.

Санчес изрази вяра испанското председателство да приключи с слагането на начало на договарянията с Киев. Надявам се скоро да честваме изтеглянето на съветските сили от Украйна и дълготрайния почтен мир в тази страна, която се бори за своята и за нашата независимост, сподели испанският министър председател.

Европейският отговор на съветското навлизане в Украйна беше явен и обединен, по този начин бяха предотвратени закононарушения и беше избавен човешки живот. Трябва да приказваме със същата изясненост и за събитията сред Израел и палестинците. Ако желаеме светът да ни почита на геополитическата сцена, европейците да бъдат горди и уверени, че полезностите на Европейски Съюз не са единствено на думи, би трябвало да приказваме с един глас и да осъдим терористичните удари на " Хамас ", да призовем за неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници, да поддържаме битката с тероризма в Близкия изток, да признаем правото на Израел да съществува и да се самозащитава, настоя Санчес. Трябва да призовем да спрат почтените жертви в Газа, измежду които са хиляди деца, добави той.

Бомбардировките би трябвало да бъдат незабавно прекъснати, належащо е филантропично прекъсване на огъня. Трябва да допринесем за дефинитивно и изцяло спокойно решение, и да дадем форма на опцията за отделяне на две страни, добави испанският министър председател, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР