Вредител, наречен пеперуда-вампир, се появи в Истанбул, написа местният в.

...
Вредител, наречен пеперуда-вампир, се появи в Истанбул, написа местният в.
Коментари Харесай

Пеперуда вампир нападна Истанбул, защото местните не садели достатъчно чесън

Вредител, наименуван пеперуда-вампир, се появи в Истанбул, написа локалният в. Хюриет. Става дума за насекомо, което изпива водата от растенията и поради това си е спечелило злокобния прякор. Животното съставлява голяма заплаха за насажденията, които така и така са застрашени поради неприятните метеорологични условия.
По данни на турската медия вампирът е пристигнал от Грузия.
Д-р Зейнел Арслангюндоджду от Лесотехническия факултет на университета в Истанбул съобщи пред в. „ Хюриет “, че вредителите неотдавна са се популяризирали и в Истанбул.
Получихме доста вести. Хората са загрижени, тъй като този пакостник в този момент е на всички места, сподели той, като означи, че вредителят евентуално е дошъл в Истанбул с камиони, пренасящи чай от черноморски полета до фабриките в Истанбул. Експертът добави, че този тип се развъжда доста бързо и е податлив да живее в топла и приятна среда, близо до хората.
Очаква се процентът на рака да се увеличи, защото този пакостник основава канцерогенност, когато влезе в контакт с хлора във водата, сподели биологът Ахмет Суха Дерекая пред в. „ Биргюн “.
Друг фактор за това, че „ пеперудата върколак “ се усеща вкъщи си в Турция, е, че локалните поданици не засаждат лук и чесън, които отблъскват вредителя, до чаените градини, а също по този начин не отглеждат доста домашни кокошки, които нормално „ закусват “ с вредителя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР