Връзките между съюзниците в НАТО, отдавна обтегнати от различия по

...
Връзките между съюзниците в НАТО, отдавна обтегнати от различия по
Коментари Харесай

Байдън ще бъде домакин на Ердоган в Белия дом на 9 май

Връзките сред съдружниците в НАТО, от дълго време обтегнати от разлики по редица въпроси, се затоплиха, откогато Анкара ратифицира кандидатурата на Швеция за участие в НАТО през януари, след 20-месечно закъснение, което провокира отчаяние във Вашингтон, разяснява английската медия.

 

Въпреки това напрежението е реалност, в това число във връзка с Северна Сирия, където американските сили са съюзени с кюрдски бойци, които Анкара счита за терористи и против които организира трансгранични военни интервенции.

Междувременно Вашингтон упорства Анкара да направи повече, с цел да подсигурява, че глобите против Русия не се заобикалят в Турция.

 

Американски формален представител е показал, че Вашингтон преглежда срещата като опция да се контракти с Ердоган за цялостна възбрана на прекосяването през Турция на артикули, които съгласно Съединени американски щати Русия употребява във военните си дейности в Украйна.

След избирането на Байдън през 2020 година той и Ердоган са се срещали няколко пъти в коридорите на интернационалните срещи на върха и са разговаряли по телефона.

 

Един от двамата турски публични представители, които са удостоверили плануваното посещаване през май, е отбелязал, че визитата се организира по време на " прозорец на благоприятни условия " за двустранните връзки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР