Връзката между храната и здравето ни е известна отдавна, но

...
Връзката между храната и здравето ни е известна отдавна, но
Коментари Харесай

Как храната влияе на настроението ни

Връзката сред храната и здравето ни е известна от дълго време, само че заяга ли то и страстите ни? Оказва се, че да! В предишното хората са вярвали, че всяко нещо, което хапнат се отразява на настроението им. За еротично стимулиране са хапвали яйца, говеждо и нар. При поттиснатост – дюля, фурми и бъз.  И в случай че връзката сред диабета и избрани храни, както и за затлъстяването и сърдечните заболявания е проучена добре, то тази върху страстите ни през днешния ден остава относително непозната.
Екип от учени открил, че младежите под 30 години, които ядат доста фаст фуд имат по-високи равнища не тревога и стрес. Причината – тези храни са богати на наситени трансмазнини и могат да провокират инфектиране на стомаха, което пък провокира меланхолия.
 12 метода да подобрите настроението си 12 метода да подобрите настроението си
Поредните ограничения и настъпващата зима не са най-хубавата композиция за положително въодушевление, ето за какво от време на време би трябвало да си помогнем сами. Пре...

За хората над 30 годишна възраст проучването открива, че консумирането на повече плодове и зеленчуци, за сметка на въглехидратите, понижава тревогата и депресивните положения. Плодовете са богати на антиоксиданти, които защищават мозъка.  Учените дават като образец фамозната Средиземноморска диета, която  се оказва, че съдържа всички съставни елементи, които са значими за хубавичко конструкция на мозъка ни. Междувременно откриват, че приемането на хранителни добавки не оказва никакво въздействие върху настроението ни.
Връзката сред храната и настроението може да бъде и строго самостоятелна. Важното е да се съблюдава главния принцип – да не се прекалява с нищо.
 
 Холерик - какво е това положение и кой може да е подобен Холерик - какво е това положение и кой може да е подобен
Всички най-малко един път сме чували определение за уверено и целеустремено човешко положение холерик. Това е и името, обещано на хора, които...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР