Враца започва да се връща към нормалния живот. Ураганният вятър,

...
Враца започва да се връща към нормалния живот. Ураганният вятър,
Коментари Харесай

След ураганния вятър във Враца: Все още има села без ток, описват щетите

Враца стартира да се връща към естествения живот. Ураганният вятър, който наложи налагането на бедствено състояние, стихна. От нощес обаче в града вали пороен дъжд, предава

Очаква се екипи на общината да разказват вредите. Учениците се връщат в класните стаи. Може би до края на деня или на следващия ден ще бъде анулирано бедственото състояние.

Градът обаче има потребност от доброволци з а справяне с вредите след бурния вятър. Хората краткотрайно са решили казуса с покривите с найлони, само че след проливния дъжд всичко е под вода.

Има изпочупени прозорци, повредена инфраструктура, развалени коли от паднали клони . Местната власт изрази подготвеност да помогне на жителите, не е нужна и помощта на страната. 

До късно нощес имаше десетина обитаеми места, в които отчасти или напълно нямаше електричество. Все още има и неподменени стълбове, които са изкривени, наклонени или клатещи се след поривите напразно.  

В община Враца все още има обитаеми места без електричество. Според сдружението, което доставя електрическа енергия до клиентите, повредите, породени от ураганния вятър, ще бъдат отстранени до 10:00 часа.

Поривите на стихията стихнаха нощес, само че с това проблемите на хората не свършиха, защото заваля пороен дъжд. Според метеоролозите след него ще стане по-студено и може да завали и сняг.

Очаква се от общинската администрация да пуснат екипи, които да опишат вредите, нанесени от вихрушката. Едва по-късно ще бъде анулирано бедственото състояние, което беше въведено от спешния щаб поради провалите от мощния вятър. В класните стаи се завърнаха и учениците, които получиха непредвидена почивка на 19 януари.

Стълб съвсем е паднал върху къща във Врачанско. Повече от денонощие поданици на село Лиляче звънят на институциите с молба за подпомагане, тъй като се притесняват от случай, добавя

Звъним на пожарната, енергото, 112 - всички споделят да изчакаме, съобщи Зои Павлова. „ Казаха, че има доста такива подадени сигнали и сега нищо не могат да създадат, да изчакаме. Попитах ги какво вършим, в случай че падне върху къщата ”, изясни Павлова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР