Враца вече разполага с барокамера за прилагане на кислородна терапия

...
Враца вече разполага с барокамера за прилагане на кислородна терапия
Коментари Харесай

Барокамера ще лекува безплатно деца с увреждания от социалните услуги във Враца /снимки/

Враца към този момент разполага с барокамера за използване на кислородна терапия на деца и младежи с увреждания от обществените услуги, оповестиха от локалната администрация.
Дарението е в размер на близо 40 000 лева от Фондация „ Национален фонд „ Св. Никола “ за Дневен център „ Зорница “.
Кметът Калин Каменов изрази убеденост, че с новата инсталация ще бъде предоставена още една опция за качествена рехабилитация на децата в неравностойно състояние от Враца.
Директорът на ДЦДВУ “Зорница “ – Христина Младенова съобщи, че с барокамерата ще бъде провеждана новаторска терапия освен на 60-те консуматори на обществената услуга, само че и на нуждаещите се от другите центрове в града.
Изпълнителният шеф на Фондацията – Недка Младенова е безапелационна за позитивното въздействие на хипербарната кислородна терапия върху деца и младежи с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа и други хронични болести.
„ Мисията на нашата организация е поддръжка за деца, младежи и възрастни в неравностойно състояние, както и съдействие за тяхната интеграция в обществото. С Дневен център „ Зорница “ работим интензивно в последните няколко години и точно това е повода да осъществяваме дарението във Враца “, добави още Младенова.
Предвидено е и осъществяването на сертифициран курс на личния състав на обществената услуга, който ще работи с апаратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР