Враца. Във връзка с прогнозата за влошаване на метеорологичната обстановка

...
Враца. Във връзка с прогнозата за влошаване на метеорологичната обстановка
Коментари Харесай

Враца: Областният управител Малина Николова разпореди допълнителни превантивни мерки, заради лошото време

Враца. Във връзка с прогнозата за утежняване на метеорологичната конюнктура в страната и на съображение писмо на Министъра на вътрешните работи, регионалният шеф на област Враца Малина Николова издаде Заповед за предприемане на спомагателни превантивни ограничения за недопускане или понижаване на последствията от наводнения на територията на общините от региона. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация Враца.
На кметовете на общини е подредено да основат организация за наблюдаване на сериозните места по речните корита и язовирите общинска благосъстоятелност, да се посочи и да се приведе в подготвеност техниката за осъществяване на неотложните аварийно-възстановителни работи, да бъде следена информацията на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология – Българска академия на науките за падналите количества превалявания и прогнозните такива и при нужда да бъде основана организация за въвеждане на общинските проекти за отбрана при бедствия в частта „ Действия при наводнения “.
По данни на Националния институт по метеорология и хидрология за 03.07.2017 година, е разгласен „ Оранжев код “ за Северозападна и Северна България, където се чакат обилни превалявания от дъжд, мощна гръмотевична интензивност и градушка, с възможност за повишение на речните равнища и неочаквани наводнения.
С оглед на предприемане на превантивни дейности, през вчерашния ден заседава Областния щаб за отбрана при бедствия, където бяха набелязани ограничения и основана организация за незабавна реакция и осведоменост на жителите при възможни естествени бедствия.
Към 12.00 ч. на 3 юли 2017 година, Областният съвет за сигурност заключи подадената досега информация. Докладваните водни равнища на територията на региона са ниски и няма заплаха от разливи на реки. Язовирите в региона разполагат със свободен размер за вдишване на спомагателни водни количества. По информация на оперативните дежурни по общини, най-обилни количества дъжд за миналото денонощие са паднали в Мездра- 91 л/м2, Бяла Слатина – 79 л/м2, гр. Враца – 72 л/м2 и Борован - 63 л/м2. През нощта са постъпили сигнали и за паднала градушка на територията на общините Роман, Бяла Слатина, Враца и Мездра.
Екипи на Областно пътно ръководство – Враца организират отводнителни процедури и отстраняват кални маси по пътя преди ферибота на Оряхово, на Люти дол, сред селата Враняк и Габаре и отстраняват паднали клони и дървета в община Криводол.
Няма данни за затворени пътища или проблеми по пътната и железопътната инфраструктура.
През миналото денонощие са получени сигнали за спиране на електроснабдяването в 13 обитаеми места от региона. Възстановено е елекроподаването в селата Брусен, Царевец, Старо село, Дърманци, Лик и Ослен Криводол, община Мездра, както и в обитаемоте места на община Враца – Баница, Горно Пещене, Косталево, Тишевица и Вировско. Изцяло е възобновено електроснабдяването на територията на градовете Оряхово и Криводол. Шест улици в гр. Роман са с прекратено електроснабдяване, екипи на ЧЕЗ работят по премахване на повредите.
Областният съвет за сигурност прави денонощен продан на информация с общинските препоръки за сигурност и следи ситуацията на територията на региона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР