Вратите на стадиона Старото лесничейство, както на всеки футболен стадион

...
Вратите на стадиона Старото лесничейство, както на всеки футболен стадион
Коментари Харесай

Как виртуална бира и братвурст помагат на "Унион" по време на бурята

Вратите на стадиона " Старото лесничейство ", както на всеки футболен стадион в Европа сега, са заключени. Никой не може да каже по кое време ще бъдат отворени още веднъж и даже възобновяването на сезона в Бундеслигата може да не го направи.

Така наречените " призрачни мачове " могат да принудят " Унион " (Берлин) да приключи първата в историята си акция в елита при закрити врата. Феновете са изключени за обозримо бъдеще. Бира и братвурст обаче към момента е на мода.

На " виртуалния камион за храна " почитателите могат да създадат дребни дарения за клуба, като " закупят " несъществуващи храни и питиета: 2.50 евро за напитка и 2.50 евро за ядене. Идеята идва от почитателите, сподели пред " Дойче веле " шефът по връзките в " Унион " Кристиан Арбайт.

" Щом футболът спря, с нас се свързаха огромен брой почитатели, които желаеха да знаят дали могат по някакъв метод да ни оказват помощ или да ни поддържат. Сред многото хрумвания, които доближиха до нас, беше препоръчано хората да дарят парите, които по този начин или другояче биха похарчили на стадиона за братвурст и бира, с цел да има изгода за клуба. Затова казахме: " Чудесно, дано отворим виртуален камион за храна и да предложим всичко, което нормално се предлага на стадиона. "

Футболните клубове на целия континент следят по какъв начин приходите им се изпаряват вследствие на пандемията от ковид. Сумите, дарени във виртуалния камион за храна, може да са скромни спрямо изчезналите милиони от телевизионни и спонсорски покупко-продажби, само че Арбайт е удовлетворен, че фамилията на " Унион " е заедно.

Футболисти понижават заплатите си

" Разбира се, в никакъв случай не сме очаквали да бъдем в сходна обстановка в първия ни сезон в Бундеслигата. Това е сложен миг за всички футболни клубове. Но това, което го прави по-добър, е, че поддържаме възприятието си за единодушие. "

Това възприятие се демонстрира освен измежду последователите, само че и в тима. Единадесет дни след отварянето на виртуалния камион играчите на " Унион " последваха образеца на други клубове в Бундеслигата и се съгласиха да понижат заплатите си.

" Това е добър знак за взаимност, че даже футболистите и треньорите се съгласиха да понижат разноските на клуба. Това е духът на " Унион ", тъй като сме дружно в тази лодка и дружно се опитваме да преминем през бурята ", сподели Арбайт.

 Как виртуална бира и братвурст оказват помощ на
© Associated Press

Понастоящем всички немски клубове са лишени от жизненоважни доходи поради прекъсването на сезона за неопределен срок, само че явно дефицитът ще засегне някои по-силно от останалите, като малко клубове могат да се мерят с финансовата резистентност на " Байерн " или " Дортмунд ".

" Унион ", като дилетант в елита, е по-малко постоянен от доста други тимове. За благополучие, солидарността е проявена освен от почитатели и играчи, само че даже и от съперници. В четвъртък четирите тима от Бундеслигата, които вземат участие в Шампионската лига през този сезон, оповестиха, че ще дават 20 милиона евро на останалите клубове в първите две равнища.

" Това, което виждаме сега, е, че всички, които вземат участие в лигата, се пробват да дадат от себе си, с цел да оказват помощ. Никой не може да оцелее самичък ", разсъждава Арбайт, който вижда средствата като добре пристигнал жест на взаимност. " Това напълва касата малко и в последна сметка ще се надяваме да имаме задоволително, с цел да можем всички да оцелеем. "

Призрачните мачове може да са нужда

Краят обаче към момента не се вижда. Германската футболна лига предложи подновяването на сезона да се отсрочи най-малко до 30 април, а когато клубовете се срещнат идната седмица, с цел да обсъдят пътя напред, въпросът с призрачните мачове (двубои без публика) ще бъде на дневен ред.

" Разбира се, всички знаем, че футболът е по-добър с почитатели, почитателите са повода да го вършим ". (Призрачните мачове) ни разрешават най-малко да продължим шампионата и значат, че имаме какво да предложим, да покажем мачове по малкия екран. Това също е значимо ", сподели Арбайт.

По какъвто и метод да бъде даден рестарт, до момента в който това не се случи, клубовете остават гладни за средства, а почитателите остават гладни за футбол. Подобно на доста други клубове, " Унион " прави всичко допустимо да преодолее пропастта, като копае из архивите.

Миналия уикенд щеше да се играе второто за сезона дерби на Берлин, само че на негово място клубът излъчи онлайн дуела от 2011 година, първата си и до момента единствена победа на стадиона на " Херта ". Арбайт напомни насладата, която мачът донесе на почитателите, както се вижда в " Туитър ". " Беше отлично по какъв начин хората честваха първо изравнителния, а по-късно и победния гол, като че ли преди малко се игра, макар че срещата беше преди девет години. "

И какъв по-добър акомпанимент на онлайн дерби от онлайн ободряване? " Всички, които желаят да оказват помощ, са поканени да дойдат и да пият виртуална бира. Не се тормозете, няма да се напиете ", сподели Арбайт.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1182)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР