Вратарят на Андерлехт Барт Вербрюген влезе в историята на европейските

...
Вратарят на Андерлехт Барт Вербрюген влезе в историята на европейските
Коментари Харесай

Лудогорец осигури място в историята за вратаря на Андерлехт

Вратарят на " Андерлехт " Барт Вербрюген влезе в историята на европейските клубни турнири в мача от ЛК с " Лудогорец ". Той стана първият вратар от 35 години насам, който избавя три дузпи и не позволява нито един път топката в мрежата си при 11-метрови удари след тъждество в 120-те игрови минути.

Постижението в УЕФА е доказано от организацията за статистически проучвания ОРТА, написа Българска телеграфна агенция.

Снощи изпадналият в рецесия в последното години белгийски гранд отстрани " орлите " в плейоф в Лигата на конференциите - 2:1 (0:1 в Разград) и 3:0 при дузпите.

И тримата първи реализатори на " Лудогорец " пропуснаха, отправяйки слаби, зле ориентирани удари. Докато домакините бяха без неточност, по този начин бяха бити по три удара.

В изказванията си пред локалните медии след мача Вербрюген не посмя да се назова експерт на дузпи:

" Защото не съм го преживявал доста в кариерата си. Това са нещата, за които си мечтаеш като дете. Радвам се, че можах да оказа помощ на тима да продължи напред. Кое е по-вълнуващо - дали крайната победа или чувството на уловиш топката при дузпите? Нищо срещу това, само че отборните цели са над всичко ".

Наскоро той избави от бялата точка и за Купата на Белгия против " Лиерс ", по този начин очевидно се трансформира в експерт въпреки всичко.

" Винаги е малко игра на нерви сред този, който извършва, и вратаря. Опитваш се да окажеш напън върху тях и за благополучие това се получи ", рече стражът.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР