Вратарят Александър Георгиев, който през този сезон дебютира в Националната

...
Вратарят Александър Георгиев, който през този сезон дебютира в Националната
Коментари Харесай

Вратарят Георгиев би донесъл Купа Стенли“ в България

Вратарят Александър Георгиев, който през този сезон дебютира в Националната хокейна лига за „ Ню Йорк Рейнджърс “, възнамерява да пътува до България през лятото. Това съобщи той в изявление за уеб страницата eurochicago.com.

22-годишният Георгиев е роден в Русе, само че още като дете напуща страната и дружно със фамилията си се реалокира в Москва, където стартира да се занимава с хокей на лед на 5-годишна възраст, а от 7-годишен застава на вратата.

  Баща му е българин, а майка му - рускиня. Той има съветски паспорт и е юношески национал на " Сборная ", с който печели сребърен орден на Световното състезание до 20 години в Хелзинки 2016 след трагична загуба на финала с 3:4 след продължение от домакина Финландия.

Георгиев е първият състезател, роден в България, който играе в Националната хокейна лига.

" Любимото ми място е Русе, където съм се родил и съм бил най-дълго време, и това е градът, който познавам най-добре. Харесва ми центъра и неговите красиви места. Това лято съм възнамерявал пътешестване до България. Най-вероятно през юни ", разяснява той.

Георгиев дава обещание, че в случай че някой ден завоюва купа " Стенли ", ще донесе трофея или най-малко шампионския орден в България.

" Искам да им благодаря за поддръжката (на българите) и да им пожелая благополучие и всичко най-хубаво! Надявам се, че от ден на ден хора в България ще гледат моя спорт, ще се интересуват и ще се занимават с него ", сподели той.

  Той добавя, че доста обича българско сирене, а обичаната му храна е " кебапче и пържени картофи с доста сирене от горната страна ".

Семейството на Георгиев се стреми за съблюдава някои български обичаи като носенето на  мартеници, да вземем за пример, а родителите му още пазят негови български детски играчки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР