Връщайки се на пазара на смартфоните, марката Nokia започна бързо

...
Връщайки се на пазара на смартфоните, марката Nokia започна бързо
Коментари Харесай

Nokia 9 без 3,5-мм аудио-конектор се появи на нови рендери

Връщайки се на пазара на смарт телефоните, марката Nokia стартира бързо да наваксва това, което е пропуснала, когато първоначално не можеше да се помири с не конкурентноспособността на платформата Symbian през последните години от съществуването си, а по-късно направи залог на не по-малко безперспективната операционна система Windows Phone.



Днес, в продуктовата гама на Nokia има четири смарт телефона. Флагманът измежду тях е Nokia 8, който направи своя дебют в средата на август и незабавно получи процесора Qualcomm Snapdragon 835, Quad HD екран и двойна задна камера с carl Zeiss оптика. Въпреки това, до края на тази или в краен случай при започване на идната година, компанията HMD Global, която има комерсиалната марка Nokia, може да пусне още един премиален модел — Nokia 9. Качествените рендерни изображения на устройството се появиха в Мрежата.

На фотосите, “деветката” е показана в тъмно-син бляскав корпус и с доста изпъкнали модули на двойната задна камера. Той, съгласно слуховете, ще бъде 13-мегапикселов. По-долу е ситуирана кръглата контактна повърхност на скенера за пръстови отпечатъци, макар че преди всички смарт телефони на Nokia имаха дактилоскопичен датчик в предната част под екрана. Преместването на датчика е било нужно с цел да се освободи място за актуалния екран със съответствие на страните 18:9, за понижаване на ширината на рамката над и под него и за извитото стъкло. Както твърди източникът, диагоналът на матрицата е 5,5 инча и тя е изпълнена по AMOLED технологията.



Очаква се, че размерите на Nokia 9 са 140,9 × 72,9 × 7,5–8,9 мм, а също апаратът работи под ръководството на операционната система Android 8.0 Oreo. Вероятно, моделът ще бъде оборудван със същото “желязо”, както при Nokia 8, т.е. с чипа Qualcomm Snapdragon 835 и не по-малко от 4 GВ оперативна памет. При това, следвайки най-новите трендове, Nokia 9 ще изгуби 3,5-мм аудио-конектор, което се удостоверява и от рендерите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР