Връщат картата за в София. Услугата ще е достъпна отново

...
Връщат картата за в София. Услугата ще е достъпна отново
Коментари Харесай

Връщат картата за една линия в София от 15 март


Връщат картата за в София. Услугата ще е налична още веднъж за всички пасажери в столичния градски превоз от 15 март. Ще има ли още нововъведения при пътуването в столицата?

Картата за една линия беше отстранена преди към два месеца от СОС,. Редица полемики провокираха измененията в транспортните документи и по тази причина се наложи разпоредбите да бъдат още веднъж преразгледани.

„ Това, което следва от 15 март е връщането на картата за една линия, като тя ще е на остарялата цената от преди 1 януари 2023 година – 23 лева за една линия на наземен превоз и. Единствената смяна, поради признатото разпореждане на Министерски съвет, е обвързвана с картата за възпитаници, студенти и докторанти – те ще до края на календарната година “, изясни Димитър Дилчев, шеф на Център за градска подвижност.

Той добави, че се планува отплата единствено за тези категории хора, които попадат в така наречен разпореждане на Министерски съвет от 1 февруари 2023 година, а точно възпитаници, студенти и докторанти, както и деца от 7 година до 10 година

„ Новата система за таксуване и видеонаблюдение работи към този момент от две години в градския превоз в София и не трябва да бъркаме това с. Това, което е ясно към днешна дата, е, че въвеждането на новата тарифна политика реализира задачата си. Най-предпочитания превозен документ е едногодишната карта. Тези, които пътуват случайно, употребяват безконтактното възнаграждение, като имаме към този момент над 1,7 млн. пътувания по този метод “, разясни още Дилчев.

Той напомни, че валидирането на транспортните документи е наложително, само че не се постановат наказания, в случай че това не се направи. За билетите 30+ и 60+ обаче. Делчев похвали младежите, че пътуват с карти и не пропущат да ги валидират.

Глобата за нередовни пасажери е нараснала А от 1 март хартиеният билет и перфораторите останаха в историята, напомни още шефът на Център за градска подвижност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР