Връщането на ГЕРБ на власт е абсолютно невъзможно. Това е

...
Връщането на ГЕРБ на власт е абсолютно невъзможно. Това е
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Връщането на ГЕРБ във властта е невъзможно

„ Връщането на ГЕРБ на власт е безусловно невероятно. Това е изпята ария. Огромното болшинство българи не желаят да ги ръководят по метода, по който ги управляваше ГЕРБ. Няма по какъв начин да се получи това нещо “. Това съобщи проф. Александър Маринов, ръководител на Съвета за стратегическо развиване при президента Румен Радев по Нова телевизия. Коментарът бе изработен на въпрос дали неспособността на Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ да се схванат за основаване на държавно управление би могло да върне на власт партията на Бойко Борисов. „ Отношенията сред партиите на митинга разколебават хората в качествата на политиката да вземат решение техните проблеми и не способства за възобновяване на доверието в институциите. Това води до по-нататъшна неустойчивост “, съобщи още професорът.

На въпроса дали е истина или е подправена вест, че Румен Радев възнамерява да сътвори своя партия, в която да се включат сполучливи министри от служебното държавно управление Маринов сподели: „ Има богато въображение. Засега е единствено това, най-малко аз не съм чувал нещо друго. Към момента такива изказвания нямат в действителност учредения. Но никой не може да каже какво ще бъде в бъдеще, аз не съм оракул “.  

Според него президентът Румен Радев ще се оправи в създалата се обстановка по връчването на втори и вероятно на трети мандат и при вероятността по-късно да се пристъпи към трети следващи парламентарни избори. „ Ситуацията е сложна и постанова да се взимат ексцентрични решения, изключително в случай че се осъществя по-вероятната все още опция да се върви отново на избори. Президентът обаче е потвърдил към този момент, че може да се оправя в сложни обстановки “, съобщи проф. Маринов.  

 

Юрист: Радев да изиска актуализация на бюджета преди втория мандат

Преди да се стигне до покана, с цел да бъде връчен втори мандат, съгласно мен президентът би трябвало да сложи две условия - първото е актуализация на бюджета, с цел да има пари за избори и второ - да бъдат планувани президентските избори. Това съобщи доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в СУ. Ако бъде върнат вторият мандат, по-късно доста бързо ще се завърти рулетката и президентът ще бъде притиснат от периоди, изясни пред Българска национална телевизия доцент Киселова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР